Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ArcelorMittal anunță pierderi de 1,12 miliarde dolari în primul trimestru

arcelor

Compania siderurgică ArcelorMittal a pierdut în primul trimestru din acest an 1,12 miliarde dolari, faţă de un profit de 441 milioane dolari în perioada similară din 2019, a anunţat, joi, compania, citată de agenţia EFE, notează Agerpres.

Ca urmare a scăderii producţiei din cauza restricţiilor determinate de COVID-19, rezultatul brut operaţional (EBITDA), de 967 milioane dolari, înregistrat în perioada ianuarie-martie 2020, a fost cu 41,5% sub cele 1,652 miliarde dolari din urmă cu un an.

Pentru al doilea trimestru, ArcelorMittal se aşteaptă să obţină un rezultat operaţional între 400 şi 600 milioane dolari, dar evită să facă alte estimări legate de întregul an.

Compania a înregistrat venituri de 14,844 miliarde dolari în primele trei luni din 2020, cu 32,3% mai puţin raportat la perioada similară din 2019.

Reprezentanţii companiei au dat asigurări că "au reacţionat cu rapiditate" în contextul apariţiei pandemiei şi restricţiilor pe care le implică în termeni economici, "adaptând producţia la scăderea portofoliului de comenzi şi adoptând măsuri pentru diminuarea costurilor în toate sectoarele, în conformitate cu nivelurile excepţional de reduse ale utilizării capacităţilor de producţie".

Compania, cu sediul în Luxemburg, a menţionat, într-un comunicat, că este imposibil să prevadă ce se va întâmpla la reluarea producţiei, suspendată din cauza pandemiei, în diferite ţări ale lumii, dar a semnalat că industria oţelului şi construcţiile par două sectoare ce vor ieşi mai rapid din "şomaj" şi se vor putea reactiva mai repede.

Grupul se confruntă cu pandemia cu o datorie netă de 13,8 miliarde dolari şi intenţionează să o reducă până la 7 miliarde dolari pe termen scurt, "în pofida faptului că impactul COVID-19 a adus provocări neprevăzute".

Reprezentanţii Arcelor precizează, totodată, că nu vor fi distribuite dividende acţionarilor până când activitatea nu se va normaliza.

În ceea ce priveşte modul în care pandemia va influenţa reducerile de personal, aceştia consideră că este prea devreme pentru a face previziuni, dar semnalează că se menţin planurile de diminuare a costurilor cu personalul cu circa un miliard de dolari.

"Necesităţile anuale de capital de lucru vor fi determinate de măsura în care condiţiile de piaţă se vor recupera în al doilea trimestru din 2020", se menţionează în comunicat.

În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Iaşi, Roman şi Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.