Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Are curaj? Noul ministru al Educației, anunț important în cazul doctoratului lui Victor Ponta

ponta psd

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat marţi, răspunzând unei întrebări privind plagiatul lui Victor Ponta, că nu a fost contactat de Universitatea Bucureşti cu acest caz, rectorul Mircea Dumitru spunând că va trimite la MECS o nouă solicitare să îi retragă fostului premier titlul de doctor, scrie mediafax.ro.

Citește și: Procurorii au dezbrăcat-o pe fiica lui Gheorghe Nichita: Au găsit o agendă și acte în pantaloni

"Nu m-a contactat Universitatea Bucureşti. Cu siguranţă, după ce voi termina bugetul, voi lua şi voi discuta toate priorităţile", a spus noul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, întrebat dacă va lua o decizie privind retragerea titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003. Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, a declarat că va trimite şi ministrului Adrian Curaj solicitarea, pe care a mai trimis-o la Ministerul Educaţiei, prin care se solicită retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, după ce Comisia de Etică din UB a stabilit că fostul premier a plagiat în teza de doctorat o treime din lucrare fiind copiată.

Citește și: Liviu Dragnea i-a stabilit traseul lui Victor Ponta

La rândul său, şeful Comisie de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, Marian Popescu, a declarat că dosarul se află la Ministerul Educaţiei încă din septembrie 2012.

"Comisia de Etică şi-a făcut atunci treaba. Sigur că Universitatea Bucureşti ar putea să-i facă din nou o solicitare, dar dacă se schimbă din nou ministrul, ce facem?", a spus Marian Popescu.

Citește și: Crin Antonescu DESFIINȚEAZĂ PNL: E pe nicăieri, nici la putere, nici în opoziție, nici pe stradă

Şeful Comisiei de Etică a venit şi cu o propunere pentru noul ministru al Educaţiei: "Trebuie reactivat acest dosar. Ministrul ar trebui să demită Consiliul Naţional de Etică, care a dat în 2012 verdictul că Victor Ponta nu a plagiat, ar trebui format un nou consiliu, care să reanalizeze dosarul".

Citește și: Crin Antonescu revine în forță: Ce are curaj să spună despreDacian Cioloș

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.