Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arest preventiv pentru Dan Șova

Dan_Sova,_Orastie_-_30.06.2014_(2)_(14557894585)

Senatorul Dan Șova își va petrece Sărbătorile de Iarnă în Arestul Poliției Capitalei după ce magistrații ÎCCJ au admis cererea procurorilor DNA de a aplica măsura arestului preventiv, în dosarul CET Govora.

Social democratul este acuzat de trafic de influență, însă susține că este nevinovat. Mai mult chiar, el a cerut să fie eliberat pentru a putea să își pregătească apărarea. Dan Șova a fost arestat la domiciliu în data de 4 decembrie, dar procurorii DNA au contestat decizia și judecătorii au decis să îl trimită în arest preventiv pentru 20 de zile.

 Șova este acuzat de trafic de influență, informează un comunicat publicat pe site-ul DNA. A fost reținut și Mihai Bălan, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Conform procurorilor…

… „inculpatul Șova Dan-Coman i-a spus persoanei denunțătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistență juridică cu CET Govora SA de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună.În schimbul acestui serviciu, Șova Dan-Coman a pretins de la persoana denunțătoare suma de 5000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistență juridică ce urma să se încheie între CET […] Inculpatul Șova Dan-Coman a încasat de la societatea de avocați suma totală de 60.000 euro. Banii erau încasați în numerar, în fiecare lună, prin intermediar, la puțin timp după ce societatea de avocați încasa banii de la CET Govora.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.