Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ARESTĂRI în Grecia, după un PROTEST INEDIT: Ce revendicări aveau anarhiștii

grecia

Poliţia greacă a arestat duminică 26 de anarhişti care au întrerupt liturghia în catedrala ortodoxă din Salonic (nord) pentru a protesta contra evacuării clădirilor ocupate ilegal de refugiaţi, a anunţat o sursă din poliţie, informează AFP, potrivit agerpres.ro

"Solidaritate cu refugiaţii", era scris pe pliantele aruncate de activişti în biserică, înainte de a pleca după câteva minute, potrivit aceleiaşi surse. 

Forţele speciale de poliţie au efectuat 26 de arestări, dintre care nouă străini, patru germani, un elveţian, un austriac, un spaniol, un britanic şi un marocan.

Turcia trece la amenințări și dă un ultimatum UE


Ei au fost acuzaţi de "perturbarea unei reuniuni religioase", potrivit aceleiaşi surse. 

Poliţia nu exclude ca străinii arestaţi să fi participat în urmă cu o săptămână la o reuniune "No Border" care a avut loc la Universitatea din Salonic. Din această mişcare paneuropeană fac parte diferite organizaţii care militează pentru drepturile refugiaţilor şi abolirea frontierelor. 

Autorităţile elene au evacuat săptămâna trecută trei clădiri din Salonic, ocupate ilegal de refugiaţi şi dintre care una, care era un fost orfelinat, aparţinea episcopiei. 

Un dispozitiv incendiar a explodat duminică dimineaţă în faţa companiei care a demolat acest orfelinat după ce a fost evacuat la începutul săptămânii trecute.

ULTIMA lovitură pentru Doctoratul lui Gabriel Oprea. E definitiv


Multe clădiri abandonate la Atena şi Salonic au fost ocupate în ultimele luni de militanţi în favoarea autogestionării sau anarhiei pentru a-i caza pe refugiaţi, notează France Presse. 

Potrivit estimărilor oficiale, peste 2.000 de refugiaţi trăiesc în aceste clădiri ocupate ilegal, mai ales şcoli dezafectate. 

Deşi guvernul de stânga tolerează pentru moment acest gen de acţiune, autorităţile locale au avertizat contra "condiţiilor insalubre" ale acestor locuinţe. 

"Ocuparea clădirilor nu poate rezolva problema migranţilor şi a refugiaţilor", a declarat recent primarul Atenei, Giorgos Kaminis, ameninţând să depună plângeri împotriva ocupanţilor a douăzeci de clădiri în capitală. 

De la închiderea frontierelor în Europa pentru refugiaţi, guvernul a înfiinţat zeci de centre de primire în ţară pentru cele 57.000 de persoane blocate în Grecia. 

Cu toate acestea, aceste centre sunt adesea izolate şi supraaglomerate şi condiţiile nu sunt "adecvate", a avertizat recent centrul naţional de prevenire a bolilor, în timp ce refugiaţii preferă să rămână în oraşele mari pentru a avea acces la servicii de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.