Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestări în Grecia pentru construcţii ilegale pe insulele turistice

huffingtonpost.co.za
catuse

Patru persoane au fost arestate pe insule turistice din Grecia pentru construcţii ilegale, în timp ce autorităţile încearcă să reglementeze acest flagel înainte de sosirea sezonului turistic, a anunţat poliţia - transmite sâmbătă AFP.

Trei persoane au fost arestate vineri în Mykonos pentru că au început să construiască fără autorizaţie, iar lucrările au fost oprite. În Rodos, proprietarul unei unităţi turistice a fost arestat pentru că a ocupat ilegal o parte a plajei cu construcţii din lemn şi metal, potrivit Agerpres.

În martie, în urma unui atac violent asupra unui arheolog care efectua lucrări în Mykonos, ministrul grec al mediului, Kostas Skrekas, a promis că va opri toate construcţiile ilegale pe insulă, care a primit anul trecut două milioane de turişti.

''Legea va fi respectată în Mykonos", a declarat Kostas Skrekas, precizând că nu vor mai exista autorizaţii de construcţie în afara zonelor urbane actuale. ''Ulterior, niciun proiect ilegal nu va fi legalizat. Nu va mai exista nicio fraudă", a spus ministrul.

Arheologul Manolis Psarros a fost bătut de bărbaţi neidentificaţi în faţa casei sale din Atena, la 7 martie. Asociaţia arheologilor greci, potrivit căreia construcţiile ilegale din Mykonos sunt "complet scăpate de sub control", a susţinut că atacul a fost probabil comandat de constructori din Mykonos.

Ministrul a promis că ''autorii acestui atac de tip mafiot'' vor fi pedepsiţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.