Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestări MASIVE în Turcia

statul islamic

Arestări masive în Turcia chiar înaintea summitului G20. 20 de persoane suspectate că fac parte din Statul Islamic au fost capturate de poliţia antiteroristă turcă în staţiunea Antalya, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Unul dintre patronii clubului Colectiv, dus la DNA

Oraşul Antalya va găzdui, în perioada 15-16 noiembrie, summitul anual al şefilor de state şi de guverne din cele douăzeci cele mai bogate ţări ale lumii, având pe agenda de lucru probleme legate de terorism şi de lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI).

Vezi şi: DNA preia ancheta în cazul tragediei din Colectiv

Preşedinţii american şi rus, Barack Obama şi Vladimir Putin, sunt de asemenea aşteptaţi să participe la summit.

Şeful diplomaţiei turce, Refidun Sinirlioglu, a afirmat miercuri că Turcia intenţionează să declanşeze 'în următoarele zile' o ofensivă militară împotriva jihadiştilor din SI, fără a preciza în ce va consta această ofensivă.

Regimul preşedintelui islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan a fost multă vreme suspectat de către aliaţii săi de complezenţă faţă de grupările rebele cele mai radicale, care luptă împotriva regimului de la Damasc, inclusiv faţă de SI.

Vezi şi: Judecătorii anunță motivarea în cazul celor 3 patroni ai clubului Colectiv care au fost arestați

După luni de presiuni din partea aliaţilor săi din cadrul NATO, Ankara a acceptat vara trecută să se ralieze coaliţiei militare împotriva SI, conduse de SUA, atrăgându-şi astfel furia jihadiştilor.

După atentatul sinucigaş care a fost comis în 10 octombrie la Ankara şi s-a soldat cu 102 morţi, poliţia turcă şi-a înteţit descinderile în mediile jihadiste din Turcia. Potrivit procurorului general de la Ankara, acest atentat, cel mai sângeros din istoria turcă, a fost comandat de statul major al SI în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.