Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina confirmă gradul ridicat de siguranță a vaccinului 'Sputnik V'

sputnik 5 vaccin

Noile date ale ministerului Sănătății al Argentinei au confirmat cel mai înalt grad de siguranță al vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, arată cel de-al 12-lea raport de monitorizare a siguranței vaccinului, publicat în iunie, scrie Izvestia.

Conform documentului, la 100.000 de doze administrate revin mai puțin de trei cazuri de spitalizare, iar efecte secundare ușoare au fost semnalate la 0,5% dintre persoanele vaccinate cu serul rusesc.

Toate aceste efecte secundare sunt descrise în instrucțiunile pentru vaccin. Printre acestea figurează adenopatia, reacția alergică, febră și alte simptome.

În Argentina, de efecte secundare s-au plâns cel mai des femeile, a precizat ministerul Sănătății al acestei țări. Acest lucru s-a datorat faptului că programul de vaccinare a vizat, în primul rând, lucrătorii din sănătate, unde marea majoritate sunt femei.

La nivelul întregii țări, au fost înregistrate doar două cazuri de tromboză, dar nu există confirmare că ele au legătură cu serul. După al doilea caz de tromboză au mai fost efectuate alte 6 milioane de vaccinări, care nu au avut astfel de consecințe.

Comentând datele argentiniene privind vaccinul ”Sputnik V”, Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei a subliniat că ele reprezintă o nouă confirmare a siguranței preparatului.

”Vaccinul ”Sputnik V” a demonstrat cel mai ridicat grad de eficacitate în țări din întreaga lume – în Ungaria, Mexic, Serbia, San-Marino, Emiratele Arabe Unite, Bahrein și altele. Astfel, datele privind utilizarea efectivă a vaccinului rusesc în cadrul vaccinării la scară largă în Mexic au arătat că dintre toate vaccinurile folosite în țară, ”Sputnik V” a fost cel care s-a remarcat printr-o siguranță maximă, cu cea mai mică rată de fenomene nedorite”, se arată pe pagina ”Sputnik V” de pe rețeaua Telegram.

Prima doză de vaccin ”Sputnik V” a fost administrată în Argentina la 29 decembrie anul trecut, în prezent serul dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya” fiind cel mai răspândit în țară. Cu ”Sputnik V” au fost vaccinate peste 12,8 milioane de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.