Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina lansează un program de reintroducere a jaguarilor în Parcul Ibera

Operation World
Argentina

Argentina a lansat într-un parc din nord-estul ţării un program de reintroducere a jaguarilor a căror prezenţă nu a mai fost înregistrată de 70 de ani, iar sâmbătă a eliberat o femelă cu doi pui, a informat ONG-ul Rewilding Argentina, relatează AFP.

Reintroducerea acestei femele pe nume Juruna şi a celor doi pui ai săi născuţi în captivitate în decembrie creşte la şase numărul jaguarilor eliberaţi de la începutul anului în Parcul Ibera, o zonă protejată de aproape 200.000 de hectare de mlaştini, râuri şi lagune înconjurată de pajişti şi munţi, la graniţa cu Paraguay şi aproape de Brazilia, scrie Agerpres.ro.

Juruna se alătură surorii sale Mariua şi a celor doi pui ai săi eliberaţi în ianuarie. Cele două femele din nordul Braziliei au fost capturate când braconierii le-au ucis mama la câteva luni după naştere.

"Este pentru prima dată în istorie când se încearcă aducerea acestei mari feline înapoi într-un mediu în care omul a exterminat-o", a declarat ONG-ul care desfăşoară acest proiect de 10 ani.

Defrişările, creşterea suprafeţelor terenurilor agricole, incendiile forestiere şi braconajul au condus la dispariţia jaguarului în provincia Corrientes.

Jaguarul, a cărui populaţie este concentrată în regiunea Pantanal din Brazilia, cea mai mare regiune umedă a planetei, este considerat "aproape ameninţat" cu extincţia de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

În Argentina, aproximativ 200 până la 300 de exemplare au fost înregistrate în jungla din provinciile Salta, Misiones, Chaco şi Formosa, în nordul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.