Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Timișoarei demarează construcția unui important complex multifuncțional pentru servicii sociale și acțiuni educative

basilica.ro
Arhiepiscopia Timișoarei complex

Arhiepiscopia Timișoarei demarează la anul cel mai important proiect din eparhie: construcția unui complex multifuncțional pentru servicii sociale și acțiuni educative, culturale și sportive. Proiectul AfiOM – Multiplex Filantropic Timișoara va include centru de tineret, sală de sport, cămin pentru mame în criză de sarcină, grădiniță și paraclis, conform basilica.ro

Clădirea va avea trei niveluri. Pe un nivel va fi centrul de tineret și sala de sport și de conferințe, cu teren de handbal, baschet, volei, fotbal de sală. Aici se vor putea desfășura acțiuni educative, culturale și de voluntariat.

„Misiunea acestui proiect social este de a inspira speranță și a contribui la bunăstarea și dezvoltarea personală a tinerilor, asigurându-le locul și mijloacele necesare, cu scopul de a consolida comunitatea timișoreană”, transmit reprezentații eparhiei.

Un alt nivel va fi dedicat căminului pentru mame în criză de sarcină. Tinerele lipsite de sprijin vor primi cazare, ajutor material și consiliere ca să nască și să crească copilul.

„Prin implicarea companiilor dornice să ajute, le vom putea oferi un viitor acelor mame prin găsirea unui loc de muncă și reintegrarea în societate”, se precizează în comunicatul arhiepiscopiei.

La parterul Multiplexului AfiOM Timișoara va fi o grădiniță deschisă tuturor, dar care va include și un număr de locuri sociale.

În vecinătatea clădirii se va construi Paraclisul Ortodox „Sfinții Români” al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Proiectul se derulează prin Fundația Filantropia Timișoara a Arhiepiscopiei. Organizația transmite că „AfiOM este un proiect bazat pe sprijinul întregii comunități a orașului și pe încrederea acordată de către Primăria Municipiului Timișoara și Centrul Eparhial.”

Construcția va începe în toamna anului 2022, iar campania de strângere de fonduri începe de sărbători.

Raportul de activitate pentru anul 2020 al Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei se găsește aici.

Donații

Cont: RO77 INGB 0000 9999 1000 9537

Titular: Fundația Filantropia Timișoara.

Contact: Romeo Miskolczi, managerul de proiect

Tel.: 0773 933 191

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.