Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aristotel Căncescu rămâne în arest preventiv

Aristotel Cancescu

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, ramâne în arest preventiv dupa ce Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ) a decis vineri mentinerea masurii în dosarul în care a fost trimis în judecata pentru coruptie privind atribuirea de contracte.

ÎCCJ a verificat legalitatea masurilor preventive ale inculpatilor din acest dosar.
În cazul lui Cancescu, Instanta Suprema a mentinut masura dispusa în 24 octombrie, stabilind ca termen pentru o noua verificare a legalitatii si temeiniciei arestarii preventive în Camera preliminara, la 13 ianuarie 2015.
De asemenea, ÎCCJ a mentinut masura controlului judiciar fata de inculpatii Aurelia Popescu, Emil Cirica, Viorel Costea, Ioan Botoman, Maria Gheorghies, Radu Ispas, Mircea Popa, Gabriel Bâgiu, pâna la o noua verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile.
Instanta a decis modificarea obligatia de a nu parasi limita teritoriala a judetului Brasov din continutul masurii controlului judiciar, impusa inculpatilor Popescu, Cirica, Botoman, Gheorgheis, Ispas, Popa, în obligatia de a nu parasi tara, decât cu încuviintarea prealabila a organului judiciar.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata.
Potrivit unui comunicat DNA, Aristotel Cancescu, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (5 infractiuni), luare de mita, spalare de bani, în forma continuata, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos.
Ion Dinita este acuzat de complicitate la abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infractiuni), dare de mita si spalare de bani, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Popa si Ioan Botoman, pentru abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Maria Gheorghies, pentru complicitate, iar Radu Ispas, administrator public al judetului Brasov, la data faptelor, abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (3 infractiuni) si instigare la tentativa la aceasta infractiune.
În acelasi dosar au fost deferiti justitiei: Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, pentru cumparare de influenta si complicitate la abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infractiuni), Bogdan Rusu, director al SC Canaris SRL, dar si societatea, pentru spalare de bani, în forma continuata.
Obiectul dosarului îl reprezinta fapte desfasurate în perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2014, fiind legate de activitatea sefului CJ Brasov si administratorul public al judetului, care si-au folosit functia publica de autoritate locala pentru interesele proprii si ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care le administrau.
Dosarul a fost trimis spre judecare la ÎCCJ, cu urmatoarele propuneri: mentinerea masurii arestului preventiv a lui Aristotel Cancescu, începând cu 24 decembrie, masura controlului judiciar fata de inculpatii Ispas, Gheorghies, Cirica, Costea, Botoman, Popa si Popescu si mentinerea masurilor asiguratorii luate pe parcursul urmaririi penale.
AGERPRES

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.