Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arma puternică pe care fabricile Kalaşnikov o vor arunca si mai mult pe frontul din Ucraina: Producția a crescut cu 60%

drone lancet kalasnikov kalashnikov

Arma puternică pe care fabricile Kalaşnikov o vor arunca si mai mult pe frontul din Ucraina: Producția a crescut cu 60%

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a inspectat producția de drone de atac și recunoaștere la întreprinderile concernului Kalaşnikov din Republica Udmurta, fiind informat despre o creștere semnificativă a producției, a informat, sâmbătă, Ministerul rus al Apărării, anunță Rador Radio România.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a fost informat că din 2022 au fost deschise noi secţii, ceea ce a făcut posibilă o creștere cu 60% a producției de vehicule aeriene fără pilot și, în viitor, creșterea cantității de producție a acestora, a declarat ministerul într-un comunicat. Ministrului apărării al Federației Ruse i-au fost prezentate noile materiale compozite utilizate în producția de drone, care cresc semnificativ capacitatea de supraviețuire a acestora, a raportat departamentul.

Ministrului apărării i-au fost prezentate noile modele de UAV-uri de recunoaștere și de atac modificate

La întreprinderea principală ZALA AERO a grupului de companii Kalaşnikov, care produce muniție și drone de recunoaștere Lancet, ministrului apărării al Federației Ruse i-au fost prezentate noile modele de UAV-uri de recunoaștere și de atac modificate, având în vedere experiența acumulată în utilizarea acestora în timpul aşa-zisei operaţiuni speciale militare ruse din Ucraina, se specifică în comunicatul remis.

content-image

Ministerul rus al Apărării a mai anunţat că Şoigu a fost informat şi despre noile evoluții bazate pe algoritmi de analiză și prelucrare a datelor în timp real, cercetări avansate în domeniul canalelor de transmisie a datelor și a sistemelor de navigație. Aceste evoluții vor face posibilă conectarea tuturor produselor companiei într-un singur sistem capabil să identifice și să atace eficient țintele inamice într-o manieră automată, se mai spune în comunicat.

Angajații companiei au dezvoltat propria variantă și au avansat un program de instruire pentru echipajele UAV

La întreprinderea Unmanned Systems, ministrul apărării a fost informat despre dezvoltarea de către specialiștii companiei a unei game mari de UAV-uri de tip avioane și elicoptere cu diferite opțiuni de transport. Angajații companiei au dezvoltat propria variantă și au avansat un program de instruire pentru echipajele UAV, care să le permită să utilizeze în mod eficient vehiculele aeriene fără pilot în cel mai scurt timp posibil. Potrivit ministerului, Şoigu a avut o reuniune de lucru cu șefii întreprinderilor din industria de apărare și reprezentanți ai structurilor militare de comandă și control.

În cadrul întâlnirii, el a declarat: 'Acum trebuie să trecem la următoarea etapă, care se numește rezolvarea problemelor acumulate în timpul aşa-zisei operaţiuni speciale militare ruse din Ucrain. Multe dintre ele vă sunt cunoscute. Acestea sunt probleme de retransmitere, control, îndrumare, desemnare a țintei'.'Capacitățile care au fost create ne permit să rezolvăm majoritatea problemelor cu care ne confruntăm astăzi. Mă refer la lupta împotriva dronelor FPV, la războiul electronic la nivel tactic și utilizarea inteligenței artificiale', a mai spus Şoigu. Potrivit Ministerului rus al Apărării, Şoigu a dispus conducerii întreprinderilor să crească ritmul, cantitatea și calitatea produselor prin creșterea automatizării instalațiilor de producție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.