Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata algeriană dă asigurări că îi va ține sub control pe manifestanții care se opun unei noi candidaturi a președintelui Abdelaziz Bouteflika

DIA-Algérie
Abdelaziz Bouteflika

Armata algeriană a promis marţi că va garanta securitatea şi nu va permite întoarcerea la ''anii de durere şi suferinţă'', în timp ce protestele au continuat în ţară împotriva deciziei preşedintelui Abdelaziz Bouteflika de a candida pentru un al cincilea mandat la alegerile din 18 aprilie, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

''Armata va rămâne să ţină frâiele pentru a menţine progresele obţinute în domeniul securităţii'', a declarat într-un discurs şeful Statului major algerian Gaid Saleh.

El a acuzat unele partide că încearcă să ducă înapoi Algeria în ''anii de durere şi suferinţă'', referire la războiul civil din anii 1990, care a izbucnit după ce alegerile pe care islamiştii păreau siguri că le vor câştiga au fost anulate.

''Aceste partide sunt iritate când văd că Algeria este stabilă şi în siguranţă'', a afirmat Gaid Saleh.

Reacţia armatei survine în contextul în care protestele au continuat marţi împotriva deciziei lui Abdelaziz Bouteflika (82 de ani) de a candida din nou.

Mii de studenţi au ieşit în stradă în Alger şi în alte oraşe ale ţării, inclusiv în Tizi Ouzou, Annaba, Blida şi în Constantine.

Potrivit unor martori oculari, poliţia antitero a recurs la gaze lacrimogene în Alger pentru a-i împiedica pe protestatari să se îndrepte către Palatul prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.