Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata americană confirmă un raid despre care oficiali locali spun că a făcut victime printre civili afgani

Agerpres
retragere militari americani afganistan

Armata americană a confirmat vineri că a efectuat o lovitură ''de precizie'' în Afganistan împotriva grupării Statul Islamic, dar care conform unor oficiali afgani s-a soldat cu uciderea a nouă civili, informează AFP potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat emis de purtătorul de cuvânt al forţelor americane din Afganistan (USFOR-A), col. Sonny Leggett, acestea ''au executat o lovitură de precizie împotriva teroriştilor Daech (Statul Islamic) la Nangarhar'', provincie din estul Afganistanului.

Armata SUA este ''la curent cu relatările despre decesul unor necombatanţi şi colaborează cu responsabili locali pentru a determina faptele'', se arată în comunicatul care mai menţionează că trupele americane ''luptă într-un mediu complex împotriva celor care se ascund în spatele civililor''. ''Conform indicaţiilor iniţiale, membri ai Daech se aflau printre cei vizaţi de raid'', adaugă purtătorul de cuvânt american.

Potrivit guvernatorului districtului afgan Khogyani, în acest raid au fost ucise nouă persoane şi rănite alte şase, toţi civili. Surse ale agenţiei Reuters vorbesc despre un număr mai mare de victime, circa 30 de morţi, în acest raid efectuat cu o dronă. Victimele fac parte dintr-un grup de agricultori care culegeau seminţe de pin în regiunea Wazir Tangi.

Într-un raport pentru primul semestru al acestui an, publicat în luna iulie, Misiunea de Asistenţă a ONU în Afganistan (MANUA) a subliniat că forţele proguvernamentale afgane şi cele americane au ucis mai mulţi civili decât insurgenţii, în mare parte în urma unor raiduri aeriene. Colonelul Sonny Leggett a contestat atunci ''metodele şi concluziile MANUA''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.