Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Americană îşi suspendă timp de 24 de ore zborurile neesenţiale, în urma prăbuşirii a patru elicoptere în decurs de o lună

elicopter apache pe camp

Forţele Terestre americane (US Army) au decis să-şi blocheze la sol - timp de 24 de ore -, cu excepţia misiunilor esenţiale, elicopterele, în urma prăbuşirii a patru elicoptere în decurs de o lună, accidente soldate cu 12 morţi, relatează AFP, citat de news.ro.

Generalul James McConville, comandantul US Army, ”a ordonat o blocare a zborurilor în urma a două accidente mortale”, joi, în Alaska, şi la sfârşitul lui martie, în Kentucky, soldate cu trei şi, respectiv, nouă morţi, a anunţat armata vineri într-un comunicat.

Fiecare unitate activă a US Army este obligată să aplice această suspendare timp de 24 de ore -  săptămâna viitoare.

”Această decizie interzice zborul tuturor piloţilor US Army, cu excepţia celor care participă la misiuni esenţiale, pâncă când termină o formare necesară”, precizează armata.

Trei militari americani au murit, iar altul a fost rănit într-o coliziune în zbor între două elicoptere de atac de tip Apache, în timp ce se întorceau de la un antrenament în Alaska.

La sfârşitul lui martie, nouă militari au murit în prăbuşitrea a două elicoptere de tip Black Hawk, în timpul unui exerciţiu de zbor pe timp de noapte, în Kentucky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.