Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata britanică se confruntă cu creșterea numărului cazurilor de stres post-traumatic

soldati americani

Procentul militarilor britanici care suferă în prezent de tulburări de stres post-traumatic (PTSD) a crescut, în special în rândul acelora care au luptat în Irak şi Afganistan, relevă un studiu publicat luni şi citat de France Presse.

Aproximativ 6% dintre membrii actuali sau foşti ai armatei britanice sufereau de stres post-traumatic în 2014/2016, cu două puncte procentuale mai mult decât în 2004/2006, potrivit rezultatelor acestui studiu publicat luni în British Journal of Psychiatry.

Această creştere este vizibilă în special în rândul veteranilor care au fost trimişi în misiuni în Irak şi Afganistan. Rata probabilă de PTSD în rândul veteranilor desfăşuraţi în zonele de conflict este de 9%, comparativ cu 5% pentru veteranii care nu au fost desfăşuraţi în teatrele de operaţii. Printre militarii aflaţi în prezent în serviciu, rata probabilă a PTSD este de 5%, aproape de rata predominantă la populaţia generală.

"Pentru prima dată, am constatat ca riscul de PTSD la foştii combatanţi desfăşuraţi în zone de conflict a fost semnificativ mai mare decât la militarii aflaţi încă în serviciu activ", a declarat dr Sharon Stevelink, de la Institutul de psihologie, psihiatrie şi neuroştiinţe, citat într-un comunicat emis de King's College.

Dintre veteranii din Irak şi Afganistan, militarii care au luptat sunt cei mai expuşi riscului: "17% au raportat simptome sugerând probabil PTSD, comparativ cu 6% dintre personalul non-combatant care participă la misiuni de suport precum medicina, logistica, semnalizarea şi personalul navigant", potrivit acestui studiu al Centrului de cercetare pentru sănătate militară din cadrul King's College din Londra.

Potrivit cercetătorilor, unul dintre motivele pentru care stresul post-traumatic este mai răspândit în rândul veteranilor decât în cazul militarilor care sunt activi în prezent este că militarii cu tulburări psihice sunt mai predispuşi să părăsească armata.

Concluziile publicate luni rezultă din a treia fază a unui important studiu realizat de Centrul de cercetare, început în 2003 şi finanţat de Ministerul Apărării.

Dintre cei 8.093 de participanţi incluşi în faza a treia a studiului, 62% au fost trimişi în Irak sau Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.