Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata elvețiană anunţă reluarea zborurilor elicopterelor Super Puma, după tragedia de miercuri

http://en.trend.az/
elicopter prabusit

Armata elveţiană a autorizat joi reluarea zborurilor elicopterelor Super Puma, suspendate cu o zi în urmă după accidentul produs în Alpii elveţieni şi în care şi-au pierdut viaţa doi piloţi, iar un alt membru al echipajului a fost rănit, transmit AFP şi Reuters.

'Ancheta asupra accidentului nu a descoperit deocamdată niciun indiciu legat de o cauză tehnică sau un defect sistematic la flotila de elicoptere Super Puma', a declarat ofiţerul Pierre de Goumoens, într-o conferinţă de presă la Berna.

Citește și: O celebră jurnalistă a fost condamnată la 10 ani de închisoare în Iran

Elicopterul s-a prăbuşit în cantonul Ticino, în sudul ţării, la redecolare după ce transportase patru ofiţeri francezi şi patru militari elveţieni care îi însoţeau pe aceştia într-o misiune de inspecţie în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Oficial militari au declarat că aparatul de zbor a atins o linie de înaltă tensiune înainte de prăbuşire, însă circumstanţele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite.

În luna iulie, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei a consemnat la sol două tipuri de elicoptere Super Puma pentru uz comercial, după descoperirea unui fenomen de oboseală a metalului la cutia de viteze a unui model H225 prăbuşit în Norvegia la sfârşitul lui aprilie, accident soldat cu 13 victime, anunță Agerpres.

Accidentul de miercuri s-a produs la aproape o lună după prăbuşirea unui avion de luptă al armatei elveţiene, un F/A-18 care efectua un exerciţiu în Alpi şi al cărui pilot a decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.