Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata guvernamentală siriană şi Rusia pregătesc asaltul FINAL. Concentrare masivă de trupe în Nordul Siriei

BBC.com
Idlib

O femeie însărcinată şi fiica sa au fost ucise sâmbătă în Siria de tiruri ale artileriei regimului asupra provinciei Idlib, ultimul mare fief al insurgenţilor în nord-vestul ţării care riscă să fie viitoarea ţintă a unei ofensive, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP şi preluat de agerpres.

Val de atacuri împotriva creștinilor în Egipt. Case ale creștinilor au fost jufuite și arse

De mai multe săptămâni, regimul condus de Basahar al-Assad a adunat întăriri în vecinătatea provinciei Idlib şi, zilnic, tiruri de artilerie împotriva teritoriilor insurgente fac răniţi, a raportat OSDO.

Sâmbătă, în regiunea Jisr al-Shughur, "o femeie însărcinată şi fetiţa sa şi-au pierdut viaţa în acest lovituri ale regimului", a precizat OSDO, adăugând că s-au înregistrat tiruri de artilerie similare asupra altor sectoare controlate de insurgenţi.

Zona Jisr al-Shughur ar putea face parte din posibilele ţinte vizate de o ofensivă a regimului şi aliatului său rus, potrivit experţilor.

Această regiune este învecinată cu provincia Latakia, un bastion al regimului unde se află baza militară rusească Hmeimim.

Damascul şi Moscova şi-au înmulţit în ultimele zile declaraţiile cu privire la situaţia din Idlib, provincie de la frontiera cu Turcia dominată de Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), o grupare jihadistă creată de fosta aripă siriană a Al Qaida.

De asemenea, trupe turce sunt staţionate în provincia Idlib, iar Ankara, care sprijină unele grupări rebele, nu doreşte niciun asalt, temându-se de un nou val de refugiaţi.

Conflictul din Siria, declanşat în 2011 de represiunea de către regim a manifestaţiilor prodemocraţie, s-a transformat de-a lungul anilor într-un război sângeros care a făcut peste 350.000 de morţi şi milioane de deplasaţi şi refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.