Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata guvernamentală siriană strânge cercul în jurul ISIS. Lupte grele la sud de Palmira. Unități puternice au intrat în fief-ul jihadiștilor

http://www.aljazeera.com/
armata siriana

Forțele guvernamentale siriene au reluat controlul deplin asupra ultimului oraș important din provincia Homs (centrul Siriei), aflat până recent în mâinile jihadiștilor, informează Reuters preluat de agerpres.

O mașină a intrat într-un grup de manifestanți în SUA. Cel puțin 20 de victime/ VIDEO (+18)

Presa siriană, citând surse din armată, a relatat că militanți din gruparea Statul Islamic (SI) au fost uciși, iar armele lor au fost distruse în orașul Al-Sukhna, la circa 50 de kilometri nord-est de orașul antic Palmira.

Al-Sukhna se află la circa 50 de kilometri de limita administrativă cu provincia Deir Ezzor, ultimul bastion important al jihadiștilor în Siria și o țintă majoră a armatei siriene.

În ultimele săptămâni, jihadiștii au pierdut părți mari din teritoriul sirian în urma operațiunilor desfășurate atât de forțele guvernamentale siriene sprijinite de Rusia și Iran, cât și de Forțele Democratice Siriene (SDF), dominate de milițiile kurde YPG și susținute de Statele Unite.

Forțe ale armatei siriene au intrat recent în provincia Deir Ezzor venind dinspre sudul provinciei Raqqa. Gruparea Statul Islamic controlează aproape în totalitate provincia Deir Ezzor, care se învecinează la est cu Irakul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.