Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă trebuie să fie compactă și eficientă, declară Vladimir Putin

vestidinrusia.ro
vladimir putin

Armata rusă trebuie să fie compactă și eficientă, iar, în acest sens, este foarte important să fie dezolvată aviația de transport militar, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o consfătuire pe probleme de apărare, scrie agenția TASS.

Potrivit spuselor sale, dezvoltarea aviației de transport militar a Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse, activitatea ei bine pusă la punct și gradul ridicat de pregătire a flotei de avioane ”determină, în mare măsură, mobilitatatea trupelor și posibilitatea de dislocare a acestora pe distanțe mari”.

”Pentru țara noastră, cu întinsele ei teritorii – cel mai mare teritoriu din lume – este deosebit de important ca armata noastră să fie compactă, așa cum spunem noi mereu, dar eficientă. Este important chiar și pentru desfășurarea cu succes a operațiunilor de desant”, a spus șeful statului.

După cum a subliniat Putin, Forțele Armate ale Rusiei trebuie să dispună de un număr suficient de avioane militare de transport și de elicoptere grele, iar ”în acest domeniu există o serie de succese și rezerve bune”. Astfel, potrivit spuselor sale, se apropie de final testele de stat pentru avionul ușor de transport IL-112V, pentru anul în curs fiind planificată livrarea a două astfel de aparate și, de asemenea, este reluată producția de avioane IL-76, pe o bază tehnologică nouă și, până la sfârșitul acestui an, trupelor ar trebuie să le fie predate cinci avioane de serie IL-76-MD-90A. În plus, folosindu-se componente de producție autohtonă, este menținută, în prezent, buna funcționare tehnică a avioanelor de transport super-grele An-124, a arătat președintele.

”Cu toate acestea, conform datelor prezentate, Ministerul Apărării are nevoie de un număr considerabil mai mare de avioane și elicoptere militare de transport”, a spus Putin. ”Haideți să discutăm astăzi cum să rezolvăm eficient această problemă, să stabilim măsurile de creștere a ritmurilor de producție și de modernizare a aviației de transport militar”.

Arme de mare precizie cu rază lungă de acțiune

Putin a cerut ca armata și marina militară ale țării să fie echipate cu suficiente tipuri moderne de arme de mare precizie cu rază lungă de acțiune. În primul rând, el a propus să fie discutate ”perspectivele de dezvoltare și de lansare în producția de serie a armelor de mare precizie cu rază lungă de acțiune și a altor instrumente moderne de atac”.

”Analiza conflictelor militare din ultimele decenii, experiența de dezvolvare a celor mai mari forțe armate ale lumii arată rolul tot mai mare pe care-l joacă utilizarea eficientă, să spunem, a rachetelor de croazieră cu diferite variante de lansare, precum și a proiectilelor ghidate”, a declarat șeful statului. ”Esențial este ca armata noastră și marina militară să fie echipate cu suficiente astfel de arme moderne de mare precizie”, a subliniat Putin.

De asemenea, potrivit spuselor sale, în următorii ani ”este importantă menținerea ritmurilor necesare la producția de mijloace moderne de atac pentru a fi folosite și testate în cadrul unor intense exerciții de luptă și de pregătire”. ”Îmi doresc să aud de la dumneavoastră soluții organizatorice și economice care să permită rezolvarea acestei probleme într-un mod cât mai eficient și cât de pregătite sunt întreprinderile complexului militar-industrial pentru producția în serie a celor mai noi modele de arme”, s-a adresat șefului statului participanților la consfătuire.

El a constatat că «în prezent, trupele dispun și primesc cele mai noi rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune ”H-101”, ”Kalibr”, rachete balistice și de croazieră ale sistemului operațional-tactic ”Iskander”, sisteme de rachete cu lansare multiplă, bombe de aviație ghidate de diferite calibre». ”Din punctul de vedere al caracteristicilor lor, ele nu numai că nu sunt inferioare, ba chiar depășesc, deseori, modelele străine, iar la o serie de indicatori sunt unice”, a subliniat Putin, adăugând că unicitatea lor ”a fost confirmată și în timpul unor acțiuni de luptă reale din cadrul operațiunilor împotriva teroriștilor, în Siria”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.