Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană a început manevre navale în Marea Neagră împreună cu ţări membre ale NATO

youtube.com
fregata rusia

Armata ucraineană a început luni manevre navale în Marea Neagră împreună cu ţări membre ale NATO, între care şi SUA, o modalitate pentru Kiev de a arăta sprijinul occidental de care se bucură pe fondul tensiunilor persistente cu Moscova, notează France Presse, potrivit Agerpres.

Aceste exerciţii, denumite "Sea Breeze", reunesc în acest an 26 de nave din opt ţări. Ele vor dura o săptămână şi se vor limita la antrenamente în largul mării şi în spaţiul aerian, fără exerciţii de infanterie, din cauza restricţiilor impuse de lupta împotriva noului coronavirus.

Bulgaria, Norvegia, România, Spania şi Turcia, precum şi Georgia, care nu este membră a NATO, dar aspiră la fel ca Ucraina să devină, participă de asemenea la "Sea Breeze" din acest an.

Citește și: Ex-director IML, Vladimir Beliș, atrage atenția: Autopsia în cazul COVID-19 ar trebui să fie obligatorie din două motive

"Marea Neagră este esenţială în comerţul maritim şi pentru stabilitatea în Europa", a declarat în timpul unui briefing telefonic viceamiralul Eugene Black, comandantul Flotei a 6-a americane mobilizată pentru aceste manevre.

Washingtonul este un aliat crucial al Kievului în conflictul său cu Rusia, care a anexat în 2014 peninsula ucraineană Crimeea, şi în războiul din estul Ucrainei cu rebeli separatişti proruşi. După anexarea Crimeii şi a portului strategic Sevastopol care se află acolo, marina ucraineană a pierdut aproape două treimi din navele şi echipajele sale.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care vizita un şantier naval în Crimeea, a citat luni o declaraţie a comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră, potrivit căruia navele americane aflate în zonă sunt monitorizate cu atenţie, a semnalat agenţia de presă Interfax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.