Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană formează un batalion de elită, din 'coasta' lui Vladimir Putin: ce este grupul Siberia

armata ucraineană

Armata ucraineană formează un batalion de elită, din 'coasta' lui Vladimir Putin: ce este grupul Siberia

Forțele Armate ale Ucrainei au înfiinţat un batalion de soldați format în întregime din cetățeni ai Federaţiei Ruse dispuşi să lupte împotriva invaziei lui Vladimir Putin, informează Rador Radio România.

Potrivit unor informaţii publicate de Bloomberg, Batalionul "Siberia" a reunit zeci de ruși și reprezentanți ai minorităților etnice din Rusia care au călătorit prin țări terțe pentru a se alătura armatei ucrainene. Oficiali din tabăra de antrenament a acestora au precizat că batalionul include oameni din grupuri etnice din republici ruseşti precum Iakutia sau Buriatia, din vasta regiune Siberia de Est. Aceşti minoritari etnici au afirmat că își doresc independența față de Rusia și consideră victoria Ucrainei în război drept un pas către obiectivul respectiv. "Dacă oamenii vor să lupte pentru Ucraina, pentru granițele noastre, pentru prăbușirea acestui regim sovietic rus, de ce nu? Aceasta este alegerea lor și arată că nu toți rușii îl susțin pe Putin" - a declarat instructorul și comandantul lor ucrainean, cunoscut drept "Batia".

Spre deosebire de grupuri de voluntari precum Legiunea Libertatea Rusiei, care și-au declarat sprijinul pentru Ucraina, soldații fac parte din armata ucraineană regulată și se așteaptă să fie trimiși la luptă foarte curând. Ucraina a anunțat că vrea să atragă mai mulți cetățeni ruși, în special reprezentanți ai minorităților naționale, pentru a participa la războiul împotriva lui Vladimir Putin. Soldații Batalionului "Siberia" au trecut printr-un control de securitate amănunțit, pentru ca partea ucraineană să se asigure că aceştia sunt susținători ai Ucrainei, iar apoi au semnat un contract militar, primind indicative miliare pentru a-și proteja identitatea. "Toți membrii batalionului, format din 60 de oameni, sunt voluntari și niciunul dintre ei nu este recrutat dintre prizonierii de război ruși. Armata ucraineană intenționează să accelereze verificarea datelor personale, care ar putea dura până la un an, pentru a încuraja mai mulți ruși să se alăture lor" - a menţionat un oficial din armata ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.