Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armatele comandate de Putin și Lukașenko intră în pregătire pentru a asigura securitatea 'Uniunii statale Rusia-Belarus'

tfiglobalnews.com
belarus rusia ucraina

Rusia şi Belarus au început o sesiune de o săptămână de instruire a personalului militar al comandamentului comun al grupării regionale de forţe, a anunţat marţi Ministerul Apărării din Belarus, relatează Reuters, conform Agerpres.

Reprezentanţii armatelor din cele două ţări "vor lucra la chestiuni care ţin de planificarea comună a utilizării trupelor plecând de la experienţa şi conflictele armate din ultimii ani", potrivit The New Voice of Ukraine.

Tema exerciţiilor comune este "luarea deciziilor în privinţa utilizării grupării regionale de trupe în interesul asigurării securităţii militare a Uniunii statale Rusia-Belarus”.

Ministerul Apărării din Belarus a precizat că instruirea are drept scop "creşterea compatibilităţii autorităţilor militare din cele două state" şi "este următorul stadiu al pregătirii pentru exerciţiul operaţional comun" Union Shield 2023, care urmează să aibă loc în Rusia în septembrie anul curent.

Într-un interviu acordat în decembrie The Economist, comandantul şef al forţelor armate ucrainene Valerii Zalujnîi a declarat că Rusia ar putea lansa o nouă ofensivă în februarie. Potrivit lui Zalujnîi ofensiva ar putea avea loc nu în Donbas, ci în direcţia Kievului dinspre Belarus.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat pe 24 ianuarie că Rusia masează forţe pentru o nouă ofensivă pe scară largă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.