Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armatorul unui vas de pescuit scufundat a fost arestat în Spania pentru trafic de droguri

houstonchronicle.com
extradare catuse

Poliţia din Spania l-a arestat marţi pe armatorul vasului de pescuit Rua Mar, care s-a scufundat în 23 ianuarie în apele teritoriale marocane. Conform unor surse din poliţie ale AFP, suspectul ar putea fi implicat în traficul de droguri prin Strâmtoarea Gibraltar, potrivit Agerpres.

Mai multe persoane reţinute de poliţişti erau anchetate încă dinaintea naufragiului, a precizat o sursă din Andaluzia. Ancheta urmăreşte să destructureze o organizaţie specializată în introducerea haşişului în Spania, pornind din Maroc, cu ajutorul unor vase de pescuit.

Marţi, forţele de ordine spaniole au desfăşurat o razie de proporţii, cu participarea a aproximativ 200 de agenţi, majoritatea aduşi de la Madrid. S-au efectuat simultan mai mult percheziţii ale unor locuinţe, proprietăţi şi nave la Algesiras şi în zona Campo de Gibraltar din provincia Cadiz.

Poliţia nu a dat alte detalii, ancheta fiind secretizată în cadrul procedurii de instrucţie de la Curtea Naţională din capitală.

Presa spaniolă preluată de AFP afirmă că unul dintre suspecţi este preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Pescuit din provincia spaniolă Andaluzia, tatăl armatorului arestat..

Rua Mar, având la bord un echipaj de şase persoane, a plecat din portul andaluz Algesiras şi a dispărut noaptea, în condiţii de furtună, în timp ce pescuia în apele teritoriale marocane. Potrivit presei, din mare au fost recuperate doar două cadavre - al căpitanului şi al unui marinar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.