Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Armenii nu se lasă! Au doborât trei elicoptere militare azere; bilanț tragic de partea azeră: peste 300 de morți și 600 de răniți

insider.com
black hawk elicopter

Războiul continuă între Armenia și Azerbaidjan, cu toate că forțele internaționale fac apel la pace și cheamă cele două țări la negocieri. Ultimele informații de pe front arată că situația este extrem de tensionată.

Trei elicoptere ale forțelor aeriene azere au fost doborâte în Karabakh. Reprezentantul Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan, a anunțat acest lucru joi dimineața. „În general, noaptea și dimineața devreme, Forțele Armate din Azerbaidjan au pierdut 350-360 de oameni uciși, iar 600 au fost răniți. Trei elicoptere au fost doborâte, inclusiv cel care a căzut pe teritoriul Iranului, despre care am raportat recent” , a declarat Hovhannisyan, potrivit RIA Novosti.

Cu toate acestea, Azerbaidjanul respinge informațiile, cel puțin în privința elicopterului prăbușit în Iran.  Ministerul Apărării din Azerbaidjan a negat informațiile despre un elicopter al forței aeriene doborât în ​​Nagorno-Karabakh și prăbușit în Iran

De asemenea Procuratura Generală din Azerbaidjan a raportat joi, 1 octombrie, despre moartea a 16 persoane și rănirea a 55 de civili azeri de la începutul escaladării tensiunii în zona conflictului din Nagorno-Karabakh. "Ca urmare a bombardamentelor de artilerie de către forțele armate armene ale teritoriilor dens populate de populația pașnică azeră, 16 civili au fost uciși și 55 răniți", a declarat serviciul de presă al Procuraturii Generale. Potrivit ministerului, au fost cauzate daune grave și 163 de clădiri rezidențiale au fost afectate, precum și 36 de obiecte civile. "În prezent, procurorii efectuează toate măsurile de investigație și operaționale posibile în condiții de luptă", se arată în comunicatul de presă.

Nagorno-Karabakh este parte din Azerbaidjan, dar populația este majoritar armeană. Uniunea Sovietică a văzut o creștere a tensiunilor în anii 1980, Nagorno-Karabakh a votat să devină parte din Armenia – provocând un război care a luat sfârșit în 1994.

De atunci, Nagorno-Karabakh a rămas parte din Azerbaidjan, dar este controlată de separatiștii etnici armeni susținuți de guvernul Armean. Negocierile peste decenii, mediate de puterile internaționale, n-au adus rezultate de pace sau un tratat.

Armenia este majoritară o țară creștină în timp ce Azerbaidjanul este musulmană. Turcia are legături strânse cu Azerbaidjanul, în timp ce Rusia este un aliat cu Armenia – dar are, de asemenea, relații bune cu Azerbaidjanul.

content-imageââ

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.