Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Aroganța' a durat doar o zi! Clotilde Armand a răbufnit: 'Legea electorală contestată de PSD este făcută de FSN și promulgată de Ion Iliescu'

clotilde armand

Legea electorală contestată de PSD este făcută de FSN și promulgată de Ion Iliescu, susține primarul ales Clotilde Armand, pe Facebook, deși susținuse aseară că va ignora total subiectul până când procurorii va face lumină în scandalul de la Sector 1.

Suntem în a cincea zi după alegeri și Sectorul 1 încă nu are primar ales din cauza contestațiilor PSD-ului, deși votul cetățenilor e clar, iar circul făcut de Tudorache probabil va mai continua și în zilele următoare cu alte contestații la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Central, acuzând USR de fraudă electorală pentru că niște candidați au urmărit cum lucrează personalul auxiliar al biroului electoral, deși legea care permite acest lucru a fost scrisă de fondatorii PSD, transmite USR Sector 1. Mesajul este preluat și de primarul ales Clotilde Armand.

„Pentru a fi clar pentru toată lumea, dreptul candidaților de a asista la lucrările biroului electoral este specificat în art. 98, alin. 4 din legea nr. 115/2015:

„ (4) La lucrările efectuate de biroul electoral de circumscripție pot asista candidații și persoanele acreditate în acest scop, precum și persoanele prevăzute la art. 93 alin. (1).”

Cristian Piedone ripostează: 'Nu există temei legal pentru renumărarea voturilor de la Sectorul 5'

Și pentru că cei care nu cunosc istoria sunt condamnați să o repete, vă reamintim că articolul respectiv se bazează pe următorul aliniat din legea 70/1991:

„(4) La lucrările efectuate de biroul electoral de circumscripție pot asista persoanele care au dreptul sa staționeze în localul secției de votare în timpul alegerilor.”

Legea 70/1991 a fost adoptată de Parlamentul României, unde FSN avea o majoritate de aproape 70%, și semnată de președinții celor două camere, membri marcanți ai PSD-ului din acea vreme:

- Senatorul FSN și a fostului ministru din perioada lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Alexandru Bîrlădeanu
- Deputatul FSN și fost lider al Tineretului Comunist, Dan Marțian

Legea a fost promulgată de Ion Iliescu, membru fondator și președinte de onoare al PSD”, transmit reprezentanții USR Sector 1.

Primarul ales al Sectorului 1, Clotilde Armand a declarat că, începând de joi, are de gând să se delimiteze de scandalul cu privire la voturile din sectorul unde a fost aleasă primar, prima grijă a acesteia fiind să-și concentreze toată atenția pe „treaba” care trebuie făcută în Sectorul 1.

„Până îi lămuresc procurorii pe pesediști că sunt doar niște loseri cu probleme penale și le explică cum se desfășoară un proces electoral, până lămurește CNA toată propaganda de știri false din ultimele zile și din cele care vor urma… am să-mi permit o aroganță: îi voi ignora total. Începem treaba în Sectorul 1. De asta ne-au votat cetățenii.”,  a scris Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.