Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artificii lansate din avioane: În plină pandemie, Coreea de Nord a organizat o paradă militară

kim jong un

Coreea de Nord pare să fi organizat joi o paradă militară la sfârşitul congresului extraordinar al Partidului Muncitoresc, eveniment care în mod normal ar fi fost urmărit îndeaproape de observatorii internaţionali, relatează Reuters şi Yonhap.

Parada, care nu a fost difuzată live de media de stat, a început în jurul orei locale 18:00 (09:00 GMT) şi continua încă două ore mai târziu, a indicat pentru Yonhap o sursă din guvernul sud-coreean, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban rămâne președintele Camerei Deputaților. Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR

Potrivit NK News, un site care monitorizează Coreea de Nord, au fost văzute aeronave militare lansând artificii.

Miercuri, Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un şi membră a comitetului central al partidului, a criticat armata sud-coreeană pentru că a afirmat că a detectat semne ale unei parade duminică, la Phenian, calificând această afirmaţie drept o expresie a "abordării ostile" a Seulului faţă de Nord, a relatat agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță un cutremur provocat de Florin Cîțu: Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice companii de stat!

Joi, KCNA a mai anunţat şi că în ajun Kim Jong Un şi alţi înalţi oficiali nord-coreeni s-au reunit pe un stadion închis la Phenian pentru a urmări un spectacol patriotic cu formaţii artistice militare şi civile, în finalul congresului care a durat opt zile.

Nici Kim şi nici ceilalţi spectatori nu păreau să poarte măşti sau să respecte alte măsuri de distanţare fizică, potrivit imaginilor difuzate de media de stat.

Citește și: Medicul Mihai Craiu îi liniștește pe toți cei care se tem de vaccinul anti-COVID-19: ‘Doar loturile care au respectat limitele de temperatură, pe toata durata transportului, pot fi utilizate’

Coreea de Nord, stat izolat şi supus sancţiunilor internaţionale pentru programele sale de arme nucleare şi balistice, nu a raportat niciun caz de infectare cu noul coronavirus, dar a luat măsuri stricte de închidere a graniţelor pentru a împiedica propagarea pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.