Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artmark: Una dintre cele mai mari colecţii de litografii semnate Dali, în licitaţie

artmark

Una dintre cele mai mari colecţii de litografii semnate de Salvador Dali este scoasă la licitaţie, marţi, de Artmark, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, colecţia este alcătuită din 34 de piese de grafică. Lucrările sunt apariţii rare pe piaţa românească de artă şi sunt scoase la vânzare la preţuri de pornire cuprinse între 250 şi 400 de euro.

Cea mai valoroasă lucrare este "Curtea leului", care are un preţ de pornire de 400 de euro. Cromolitografia face parte din seria "Le Bestiaire de la Fontaine". La preţul de pornire de 250 de euro poate fi achiziţionată lucrarea "Gala", în care este ilustrată soţia artistului.

În licitaţie se regăsesc şi lucrări semnate de Picasso, Matisse, Magritte, Degas, Warhol sau Basquiat.

Pablo Picasso este prezent în licitaţia "Universul suprarealist - licitaţia unei mici colecţii de grafică europeană şi americană" cu 13 piese de grafică. Între cele mai remarcabile sunt litografiile "Amor", "Modelul", "Ganymede" sau "Flautist şi tânără cu tamburină", care au preţuri de pornire de 300 de euro şi fac parte din suita "Vollard".

Artiştilor europeni li se alătură şi cei de peste ocean - Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat ori Roy Lichtenstein.

Andy Warhol, cel care a realizat lucrări diferite cu chipul lui Marilyn Monroe - un omagiu adus actriţei, dar şi punere în discuţie a naturii celebrităţii -, este prezent în cadrul sesiunii cu lucrarea "Marilyn", la preţul de pornire de 250 de euro, care face parte dintr-o ediţie limitată de 100 de piese în care artistul a folosit procedeul ecranelor de mătase, o tehnică serigrafică sofisticată, care i-a permis să producă o serie de imagini asemănătoare, cu uşoare irizaţii interstiţiale şi o impresie de tridimensionalitate.

Licitaţia va avea loc, de la ora 19,00, în sala de licitaţii de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online, pe platforma de licitaţii Artmark Live 2.0.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.