Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASALT la Bruxelles: PSD cere ca PE să trimită reprezentanți în România

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Delegaţia europarlamentarilor social-democraţi din România afirmă că este de acord cu orice dezbatere referitoare la Justiţie şi principiile statului de drept, atâta timp cât aceasta este una onestă, în acest sens fiind făcută o solicitare către Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din PE să îşi trimită reprezentanţii în România.

"Delegaţia europarlamentarilor social-democraţi din România este de acord cu orice dezbatere referitoare la Justiţie şi principiile statului de drept, atâta timp cât aceasta este una onestă, bazată pe fapte, şi nu o tentativă de manipulare din interese politice. Delegaţia eurodeputaţilor social-democraţi români, în spiritul transparenţei şi corectitudinii, a propus Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din PE să accepte ca reprezentanţi ai Guvernului României să prezinte, în Comisie, situaţia reală a modificărilor legislative decise în aceste zile", se afirmă într-un comunicat.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

De asemenea, în documentul Delegaţiei eurodeputaţilor PSD se arată că s-a "solicitat Comisiei LIBE să îşi trimită în România reprezentanţii, pentru a analiza situaţia la faţa locului, şi pentru a evita încercările de manipulare".

"O abordare lipsită de onestitate asupra acestei probleme riscă să afecteze imaginea României. Aceasta este însă abordarea pe care europarlamentarii români din grupul Popularilor Europeni o promovează la acest moment. Liderul delegaţiei deputaţilor social-democraţi români din PE a informat periodic deputaţii din toate grupurile politice din Parlamentul European cu privire la evoluţiile din România şi deciziile Guvernului, cu transparenţă şi onestitate, ca de fiecare dată în astfel de situaţii", se mai afirmă în comunicatul menţionat.

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

Parlamentul European organizează joi, la Bruxelles, o dezbatere pe tema justiţiei şi a statului de drept în România, relevă un comunicat de presă recepţionat miercuri de AGERPRES.

Dezbaterea, care va începe la ora 10:00 (ora României), are loc în cadrul minisesiunii plenare a Parlamentului European din 1-2 februarie, de la Bruxelles.

Citește și: Facebook e în prag de a fi ABANDONAT: Ce li se pregătește utilizatorilor de Messenger

Anterior în cursul zilei de miercuri, grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) a solicitat o dezbatere în plenul PE pe tema situaţiei din România, la cererea delegaţiei României din PPE care s-a pronunţat împotriva conţinutului şi a modalităţii prin care au fost trimise în legislativul de la Bucureşti cele două ordonanţe care modifică Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.