Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asaltul hakerilor la site-ul Paris FC - Îl somau preşedintelui Franţei să-şi ceară scuze după afirmaţiile că profetul Mahomed poate fi caricaturizat

miscareaderezistenta.ro
caricatura Charlie Hebdo

Site-ul echipei Paris FC a fost spart de hackeri care îl somau pe preşedintelui Franţei să-şi ceară scuze după afirmaţiile potrivit cărora profetul Mahomed poate fi caricaturizat, informează AFP, potrivit news.ro.

Citește și: DOSAR BREAKING - Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

Hackerii au postat, luni după-amiază, mesaje de ură, prin care solicitau "răzbunare” după remarcele lui Emmanuel Macron despre libertatea de a-l caricaturiza pe profetul Mahomed.

Atacul a vizat doar pagina de start a site-ului liderului din Ligue 2, dar vizitatorii erau redirecţionaţi către un mesaj al hackerilor care pretindeau că sunt din Bangladesh.

Ei îndemnau la "răzbunare" dacă Franţa nu le cere iertare în mod oficial tuturor musulmanilor.

Situaţia a fost rezolvată în mai puţin de oră de administratorii site-lui.

Cel mai probabil, pagina web a clubului din Ligue 2 a fost vizată deoarece preşedintele grupării, Pierre Ferracci, este un apropiat al şefului statului francez, Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a fost somat să-şi ceară scuze şi de preşedintele clubului Malaga, Abdullah ben Nasser Al-Thani, membru al familiei conducătoare din Qatar, care deţine şi gruparea PSG.

Citește și: DNA despre SPECULA generată de pandemie - 'A fost creat cadrul propice apariției 'indispensabilului traficant de influență''

"Dacă nu vor fi scuze oficiale pentru toate ţările musulmane cu privire la discursul rasist, incitator şi al urii şi care recomandă acte ofensatoare împotriva mesajului lui Allah, atunci ei vor trebui să suporte consecinţele", a scris Abdullah ben Nasser Al-Thani.

Ameninţările lui vin după discursul lui Macron, prin care îi aducea un omagiu profesorului Samuel Paty, miercuri, la Sorbona.

Samuel Paty, profesor de istorie-geografie, a fost decapitat, la 16 octombrie, la Conflans-Sainte-Honorine din cauză că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mohamed din săptămânalul satiric Charlie Hebdo. Ucigaşul profesorului, Abdoullakh Anzorov, un rus cecen în vârstă de 18 ani, a fost ucis de poliţişti.

Pentru Emmanuel Macron, Samuel Paty "întruchipa Republica care renaşte în fiecare zi în sălile de clasă, libertatea care se transmite şi se perpetuează în şcoli".

Citește și: DOSAR Mario Iorgulescu către medic - 'Mă simt BINE și vreau să mă întorc SĂ CONDUC mașina și să merg SĂ DANSEZ cu prietena mea'

"Samuel Paty a devenit chipul Republicii", a declarat preşedintele Franţei, într-un discurs emoţionant.

Preşedintele Republicii franceze, care i-a denunţat în debutul discursului său pe "laşii" care l-au livrat pe Samuel Paty "barbarilor", a adus un omagiu profesorului care "iubea cărţile şi ştiinţa".

Şeful statului francez şi-a continuat discursul salutând acţiunile profesorului de-a lungul carierei sale.

"A face republicani a însemnat lupta lui Samuel Paty", a declarat Emmanuel Macron, în timpul omagiului naţional adus profesorului.

Macron a asigurat că desenele şi caricaturile vor continua să fie publicate şi arătate. "Vom continua să predăm, vom aduce laicitatea, vom continua lupta pentru libertate", a adăugat preşedintele francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.