DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

DOSAR Mario Iorgulescu către medic - 'Mă simt BINE și vreau să mă întorc SĂ CONDUC mașina și să merg SĂ DANSEZ cu prietena mea'

mario iorgulescu

Procurorii de la Parchetul Tribunalului București l-au trimis recent în judecată pe Mario Iorgulescu, fiul vicepreședintelui Federației Române de Fotbal și președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, iar acesta va fi judecat pentru omor.

Citește și: DOSAR Raport 'ABSURD' al unui specialist italian în cazul Mario Iorgulescu - Se bazează pe afirmațiile părinților care spun că a căzut în cap când era mic

Ancheta în cazul Mario Iorgulescu scoate la iveală aspecte șocante despre atitudinea fiului șefului LPF, Gino Iorgulescu. Acesta s-a arătat în fața cel puțin a unui medic optimist și dornic de a reveni la volan și la viața „liniștită” avută până la accidentul provocat pe fondul consumului excesiv de alcool și droguri de mare risc dar și al geloziei.

Amintim că în urma accidentului respectiv un tânăr de 24 de ani, tată al unui copil minor, și-a pierdut viața.

Mario Iorgulescu a suferit de asemenea leziuni, a fost internat, externat la cererea familiei și mutat în Italia pentru ca la o lună de la accident să fie declarat de medici 'total independent de ajutor extern'.

Ulterior plecării de la clinica italiană unde s-a făcut recuperarea sa fizică acesta a ajuns la o clinică psihiatrică.

Aici medicii au afirmat că acesta ar suferi de stres post traumatic dar rapoartele lor sunt contrazise de anchetatorii bucureșteni pe baza informațiilor oficiale legate de persoanele care consumă droguri de mare risc.

În actele din dosarul de la Tribunalul București se regăsește transcrierea unei discuții dintre Mario Iorgulescu și unul dintre medicii săi curanți din Italia.

Citește și: De aproape 20 de ori, în opt ani, a avut 'CONFERENȚIARUL' Baranga șansa de a pune punct infracțiunii de înșelăciune - Detaliile cazului

Anchetatorii notează că Mario Iorgulescu a exprimat o poziție fermă în fața medicului cu care a discutat, care a și fost consemnată de acesta în actele medicale întocmite.

Cum s-a imprimat accidentul în capul lui Mario Iorgulescu

„Voiam să merg la prietena mea care era la discotecă, băusem, dar nu foarte mult, la un prieten; apoi, în mașină, am văzut un fel de lumină, un flash și apoi nu-mi mai amintesc. Ai mei mi-au spus că se vorbește la televizor despre ce s-a întâmplat, că se vorbește rău despre mine, nu știu de ce. Acum dorm prost pentru că îmi revine în minte lumina și mă trezesc”, i-ar fi spus băiatul doctorului care îl asculta.

După lămurirea situației că a provocat un accident de mașină ce a dus la moartea unui om Mario Iorgulescu a avut o nouă remarcă.

„M-am săturat să stau aici, mă simt bine și vreau să mă întorc să conduc mașina și să merg să dansez cu prietena mea”, ar fi spus Mario Iorgulescu în fața medicului.

Propria sa victimă

În urma accidentului din noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019 Mario Iorgulescu a suferit traumatisme ce au necesitat internarea sa de urgență la Spitalul Elias din Capitală.

La acel moment medicii nu le-au permis anchetatorilor sosiți la spital să ia contact cu băiatul fondul stării sale traumatice fiind unul avansat.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

La scurt timp de la internarea la spital familia Iorgulescu l-a preluat pe proprie răspundere pe tânăr din spital și l-a transferat la o clinică de recuperare din Italia.

După acest moment ancheta procurorilor a fost îngreunată în ceea ce privește procedura de aducere la cunoștință a acuzațiilor.

În actele dosarului de la instanță se arată că „nu se poate face abstracție de faptul că acesta a întreprins toate demersurile posibile pentru a păstra distanța față de organele de urmărire penală învestite cu ancheta, lăsând să se înțeleagă faptul că o revenire benevolă în România este puțin probabilă” asta deși urmare demersurilor intense ale anchetatorilor români și italieni deopotrivă s-a reușit  aducerea la cunoștință a calității, acuzației și a drepturilor și obligațiilor, lui Mario Iorgulescu.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

Anchetatorii arată că familia Iorgulescu a făcut numeroase apărări „prin avocați, în scopul evitării prezentării în fața organelor judiciare din România”.

Julit în cot

„Așadar, în data de 23.09.2019, Mario Iorgulescu a fost transportat la Policlinico San Donato, Istituto Di Ricovero e Cura a CarattereScientifico (IRCCS), Milano, Italia

În continuarea demersurilor de audiere a acestuia și, implicit, de aducere la cunoștință a acuzațiilor, autorităților judiciare din Italia le-a fost adresat un ordin european de anchetă în acest sens.

În data de 07.10.2019, Mario Iorgulescu a fost transferat la Istituti Clinici Zucchi – Via BartolomeoZucchi, 24, Monza Brianza, un institut de reabilitare psihiatrică.

Autoritățile judiciare italiene au fost încunoștințate, urmând să efectueze activitățile solicitate, între care și obținerea dosarelor medicale de la cele două unități”, se arată în actele de la dosar.

Din traducerea autorizată a unora dintre înscrisurile puse la dispoziție de Policlinico San Donato, clinica de la care Mario Iorgulescu a plecat pe picioarele sale,  a rezultat că „Din punct de vedere al autonomiei motorii și alimentare/nutritive: asistatul pare total independent de ajutor extern”.

„Se semnalează slăbiciune musculară secundară datorată repausului la pat, pentru care a început implementare hiperproteică cu suplimente pe cale enterală și pentru care poate fi utilă o reevaluare nutrițională și fizioterapie în următoarele zile. Se semnalează 2 leziuni superficiale la cot și la genunchiul drept cu dezepitelizare și acumulări de fibrină, care apar în progresie spre vindecare”, se mai arată în actul medical devenit probă la dosarul de omor.

Citește și: DOSAR A trecut UN AN de la omorul produs de Mario Iorgulescu - Rețeta familiei Iorgulescu de a ține băiatul DEPARTE de brațul lung al legii

În același bilet de externare se arată că „Asistatul este transferat fără probleme chirurgicale sau intensive deschise. Acestea rămân probleme deschise care nu sunt urgente din punct de vedere internist: 1. controlul trombocitelor la 5 zile 2. evaluarea unui program adecvat de reabilitare musculară secundară datorită repausului la pat prelungit”.

Joc sau joacă

„În baza ordinului european de anchetă și a delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Milano, la data de 30.01.2020, ora 17:00, polițiștii italieni s-au deplasat la Clinica "Le Betulle" din Appiano Gentile, Como, pentru a-l invita pe inculpatul Iorgulescu Gino-Mario să se prezinte la sediul parchetului în scopul efectuării activităților solicitate prin ordinul de anchetă.

După cca. 10 minute, au apărut un doctor și unchiul inculpatului, care au afirmat că inculpatul, având în vedere starea de sănătate, nu era în stare să primească niciun act deoarece nu i-ar fi înțeles conținutul și, prin urmare, înștiințarea cu privire la actul judiciar nu se putea realiza la acel moment”, se arată în dosar.

Este de amintit că în 30 ianuarie 2020, când anchetatorii italieni doreau să discute cu Mario Iorgulescu se făcuseră deja trei luni de când tânărul plecase pe picioarele sale și fără probleme majore de la prima clinică italiană la care fusese dus de familie pentru recuperare.

Unchiul, arată anhcetatroii, „l-a informat telefonic pe avocatul ColombettiStefano de la Baroul din Milano, care a declarat că a prezentat Tribunalului din Varese o cerere care să ateste incapacitatea de a înțelege și de exprimare a voinței a dlui. Iorgulescu Gino Mario și a stabilit o întâlnire cu agenții delegați pentru data de 31.01.2020 în vederea executării notificării”.

Citește și: ANALIZĂ Piedone poate fi CÂȘTIGĂTOR ABSOLUT sau primarul de la S5 luat cu duba la penitenciar în timpul mandatului -Scenariile posibile din dosarul Colectiv

„În data de 31.01.2020, în jurul orelor 14.30, la Comandamentul Poliției Locale s-a prezentat avocatul ColombettiStefano, care a ridicat actul judiciar și a prezentat o foaie de observații clinice semnată de Dr. Somajni Francesco indicând incapacitatea dlui. Iorgulescu de a primi actul în cauză, avocatul prezentând, de asemenea, și o procură/împuternicire avocațială cu privire la dreptul de a îl asista pe dl. Iorgulescu Gino Mario în orice proceduri penale și civile”, se mai arată în dosar.

Autoritățile italiene nu s-au lăsat mai prejos și l-au citat pe Mario Iorgulescu pentru 4 februarie 2020, pentru aducerea la îndeplinire a activităților solicitate prin ordinul european de anchetă.

„La data de 03.02.2020, apărătorul ales al inculpatului, doamna avocat Lazar Mirella-Monica, a depus în fața autorităților italiene o cerere de amânare pe motive medicale, atașând și un certificat medical (ce va fi discutat mai jos), arătând că a fost depusă la Tribunalul din Varese și o cerere de numire a unui reprezentant legal pentru persoane cu probleme psihice (echivalentul curatorului s.n.).

În consecință, a arătat că inculpatul nu se poate prezenta în data de 4.02.2020, ora 10.00, conform invitației transmise, și a solicitat ca activitățile să fie amânate cel puțin 2 săptămâni, iar audierea să fie făcută la clinică.

Având în vedere opoziția inculpatului la contactul direct cu autoritățile italiene, Parchetul de pe lângă Tribunalul Milano a notificat la cabinetul doamnei avocat Lazar Mirella-Monica, prin e-mail (inculpatul având domiciliul procesual la cabinetul respectiv), ordonanța nr. ...din 20.12.2019, prin care a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva inculpatului, precum și ordonanța nr. ....din 23.01.2020, prin care a fost dispusă schimbarea încadrării juridice a faptelor reținute în sarcina inculpatului. O notificare similară fusese făcute și de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, care la data de 05.02.2020 a transmis doamnei avocat, prin e-mail, cele două ordonanțe”, se mai arată în dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.