Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase sate din departamentul Pyrénées-Orientales, aflat în sudul Franței, au primit ordin de evacuare din cauza furtunii Gloria

www.opiniatimisoarei.ro
furtună, vijelie, ploaie, nori

Șase sate din departamentul Pyrénées-Orientales, aflat în sudul Franței, au primit ordin de evacuare din cauza furtunii Gloria, anunță postul BFMTV, potrivit MEDIAFAX.

În urma ploilor, râul Agly, care traversează un bazin cu 30.000 de locuitori, a fost plasat sub cod roșu de inundații. Decizia a fost luată după ce râul a atins cota de alertă de 6,68 metri.

Citește și: Lovitură sub centură! Ludovic Orban l-a atacat pe Meleșcanu

În Spania, furtuna Gloria a provocat moartea a nouă oameni, în timp ce alte patru persoane au fost date dispărute, potrivit site-ului Telecinco.es. În zona deltei fluviului Ebru, apa sărată a inundat 30 de kilometri de culture de orez, iar pagubele se anunță imense.

Gloria este una dintre cele mai puternice furtuni maritime din vestul Mării Mediterane, cu valuri care au ajuns până la zece metri înălțime în unele zone din Marea Balearelor, care mărginește regiunea spaniolă Catalonia și insulele Baleare.

Aproximativ 220.000 de persoane din provincia Girona au rămas fără energie electrică timp de câteva ore, potrivit serviciilor de urgență.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

De asemenea, autostrada AP7 dintre Franța și Spania a fost blocată în zona frontierei din cauza ninsorii, iar circulația pe mai multe căi ferate a fost suspendată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.