Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Administratorilor de Păduri din România Adunarea generală AAP și participarea la aniversarea celor '70 de ani de învățământ universitar brașovean'

stiripesurse.ro
Asociatia Administratorilor de Paduri

În data de 24 octombrie Asociația Administratorilor de Păduri a organizat la Poiana Brașov Adunarea Generală a asociației la care au participat, pe lângă membrii din întreaga țară, reprezentanți din partea ministerului și a instituțiilor de profil, precum și a instituțiilor locale. Din partea Ministerului Apelor și Pădurilor a fost prezent domnul ing. Ciprian Muscă, consilier în cadrul ministerului, fiind prezent și directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP Romsilva), ing. Gheorghe Mihăilescu. Evenimentul a fost onorat de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan-Veștea, de președintele Asociației Forestierilor din România (ASFOR), ing. Nicolae Țucunel, de directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) „Marin Drăcea”, dr.ing. Ovidiu Badea și de președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură SILVA, ing. Silviu Geană. Facultatea de profil din Brașov a fost reprezentată de prof. dr. ing. Valeriu-Norocel Nicolescu, iar cea din Suceava de conf. dr. ing. Liviu Nichiforel. De asemenea, au mai participat reprezentanți ai proprietarilor, domnul Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari (jud. Sibiu) și domnul Beșchea Severius, primarul comunei Tărlungeni (jud. Brașov), iar domnul Liviu Filip a reprezentat Asociația Firmelor de Proiectare în Silvicultură.

În prima parte a ședinței au fost prezentate aspecte de interes din domeniul silviculturii, urmate de discuții legate de legislația care s-a modificat, dar și cea care este în curs de modificare. Astfel ing. Vasile-Coriolan Alexa, secretarul general al AAP și șeful Ocolului Silvic Gura Râului, a vorbit despre Strategia paralelă în silvicultură, urmat de ing. Albert Șerban, directorul general Alser Forest SRL și de ing. Csabai Lorand-Istvan care au arătat Soluția revoluționară de combatere a Ipidelor adusă în România prin Alser Forest. De la Ocolul Silvic Zetea, ing. Kádár Tibor-Sándor a subliniat importanța conștientizării valorii pădurii prin „Programul Școala Pădurii” inițiat de la Ocolul Silvic Zetea. Ultima prezentare a fost cea a ing. Fechete Dorel, director executiv al AAP, despre stadiul proiectului „Pădurea de Mâine”. În cadrul adunării s-au discutat proiectele legislative modificate și în curs de modificare, dar mai ales necesitatea stringentă de a se face modificări majore în cadrul legislativ din domeniul silviculturii din România pentru a nu am apărea blocajele din ultima perioadă. În final, membrii asociației au aprobat proiectul de execuție și rectificare a BVC-ului pe anul 2018, precum și proiectele propuse sau aflate în derulare: proiectul de modificare a imaginii AAP și proiectul „Opțiuni strategice pentru dezvoltarea durabilă a sectorului forestier”, care se desfășoară în parteneriat cu Asociația Centrului pentru Dezvoltare Durabilă Columna în perioada iunie 2018-octombrie 2019.

Joi, 25 octombrie, președintele AAP, ing. Adrian Crețu a fost invitat la cuvânt în deschiderea festivităților prilejuite de aniversarea celor 70 de ani de învățământ universitar brașovean la  Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Momentul festiv desfășurat în aula „Sergu T. Chiriacescu” a universității a fost urmat de lucrările celei de-a 8-a ediție a simpozionului internațional "Pădurea și dezvoltarea durabilă”. Și în următoarea zi de vineri, 26 octombrie, AAP a participat la evenimentele organizate de Facultatea de Silvicultură și Exploatării Forestiere și de Universitatea Transilvania din Brașov, asociația exprimând prin președintele ei aprecierea pentru tradiția celor 70 de ani de activitate în care au fost formate generații de ingineri silvici fără de care silvicultura româneasca nu ar fi avut rezultatele notabile de astăzi, recunoscute la nivel european și mondial, cum sunt cele din domeniul biodiversității și al pădurilor virgine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.