Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Dăriuește Viață vrea să construiască un spital modular ATI la Piatra Neamț

Facebook
medic doctor spital

Reprezentanții Asociației Dăruiește Viață au fost luni la Piatra Neamț ca să discute cu autoritățile locale despre construirea unui spital modular ATI, cu toate facilitățile necesare, chiar în curtea Spitalului Județean în care a avut loc incendiul de la secția pentru bolnavi Covid în stare gravă, potrivit Mediafax.

Reprezentanții Asociației Dăruiește Viață vor să construiască la Piatra Neamț un spital modular ATI. Luni, ei s-au dus la fața locului pentru a discuta cu autoritățile locale despre proiectul lor.

„Azi am fost la Piatra Neamț. De fapt încă suntem aici. Spitalul Județean Piatra Neamț are nevoie de ajutor, pacienții cu forme grave de COVID și nu numai, trebuie să aibă urgent acces la serviciile de terapie intensivă.Am fost aici cu o echipă completă de specialiști în instalații sanitare, electrice, ventilație și gaze medicale, pentru a găsi cea mai bună soluție. Și cea mai bună soluție este un spital modular ATI, cu toate facilitățile necesare unui astfel de serviciu medical, în curtea spitalului județean (...) Una peste alta, dacă toate autoritățile locale se pun de acord, noi vom construi repede un spital modular la Piatra Neamț. Și știți că noi înseamnă noi toți”, a anunțat, pe Facebook, Oana Gheorghiu, unul dintre fondatorii Asociației Dăruiește Viață.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

Viitorul spital ATI va fi realizat din 32 de containere și va avea 16 paturi și echipamente moderne.

„Viitoarea Secție ATI este compusă din 32 de containere, cu 16 paturi în total, și va veni dotată cu aparatura ultramodernă, cu stație de oxigen mobilă, și un spațiu destinat ambulanțelor care vor deservi unitatea sanitară mobilă”, a anunțat, tot pe Facebook, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

După ce vor fi obținute autorizațiile necesare, specialiștii vor începe să amenajeze spitalul modular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.