Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov se bucură că inspectorul școlar general a fost DEMIS: 'Bullying-ul nu este 'o joacă de copii', cum a citat-o acesta'

Twitter
Elev evaluarea nationala

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) condamnă "lipsa de interes faţă de elevi" şi susţine decizia de demitere din funcţie a şefului Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş. Reacţia vine în urma declaraţiilor făcute de Puşcaş după ce un elev a sărit pe geam, fostul şef al ISMB catalogând gestul ca "o joacă obişnuită".

"Indiferenţa şi etichetele ucid! Inspectorul General ISMB a fost demis din funcţie! Vineri, 4 iunie a.c., un elev de clasa a VI-a din cadrul Şcolii Gimnaziale George Bacovia din Sectorul 4 a fost îndemnat spre suicid din partea bullying-ului la care a fost supus din cauza colegilor de clasă. Acesta a fost dus la Spitalul Marie Curie, scăpând cu leziuni minore în urma incidentului şi internat mai apoi la Spitalul de Psihiatrie din Bucureşti, pentru îngrijiri", se arată într-un comunicat de presă transmis de AEBI.

Reprezentanţii elevilor din Bucureşti şi Ilfov se referă la declaraţii ale inspectorului şcolar general al municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş: "O joacă obişnuită… Ce să vă zic… a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat ca a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam", scrie News.ro.

"Dorim să atragem atenţia asupra acestui comportament în neconformitate cu funcţia pe care acesta o ocupa. Vieţile elevilor nu sunt o joacă şi nici cazurile de abuz în şcoli, care ar trebui luate în vedere în principal de către Inspectoratele Şcolare. Domnul Ionel Puşcaş a dat dovadă de total dezinteres asupra sistemului educaţional pe care acesta ar fi trebuit să îl protejeze", afirmă aceştia.

Potrivit Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, un consilier şcolar trebuie să aibă în grijă 600 de elevi pentru a-şi îndeplini norma. Majoritatea consilierilor din România nu au studii în psihologie, fiind profesori de meserie.

"De asemenea, consilierea şcolară şi orientarea în cariera a elevilor trebuie să primeze pentru evitarea unor astfel de situaţii. Totodată, responsabilitatea gestionării sau rezolvării unor astfel de cazuri, dar şi a prevenirii aparţine în egală măsură şcolii, profesorilor şi elevilor. O bună educaţie presupune comunicarea între cele trei părţi şi critica imediata a unor astfel de evenimente. Un elev trebuie să aibă sprijin şi suport din partea pedagogilor şi a managementului şcolar, deoarece nu este un simplu instrument demn de etichete şi de judecăţi pripite", adaugă AEBI.

În acest sens, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov susţine demiterea din funcţie a inspectorului general ISMB, Ionel Puşcaş, adăugând că un astfel de comportament indiferent asupra unei probleme majore nu va fi ignorat.

"Este tulburător faptul că fix cei care trebuiau să ajute acest elev au dat dovada de ignoranţă asupra acestui caz. Susţinem demisia domnului inspector şcolar general. Bullying-ul nu este “o joacă de copii”, cum a citat-o acesta în declaraţia sa, ci un pericol real. Acest elev se află în stare gravă internat la un spital, iar eu nu cred că este momentul să diminuăm gravitatea situaţiei", a afirmat Ana-Maria Groza, preşedintele AEBI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.