Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia eLiberare a lansat un model de intervenţie pentru diminuarea riscului de trafic de persoane printre refugiaţii de război

Asociatia eLiberare
Asociatia eLiberare

Asociaţia eLiberare a lansat, miercuri, un model de intervenţie pentru diminuarea riscului de trafic de persoane şi de exploatare sexuală printre refugiaţii de război şi un ghid pentru educarea copiilor şi adolescenţilor din comunităţile de refugiaţi ucraineni să se protejeze de traficanţii de persoane, potrivit Agerpres.

Directorul executiv al Asociaţiei eLiberare, Loredana Urzică-Mirea, a declarat, cu prilejul lansării, că raportul de impact ce stă la baza modelului de intervenţie este bazat pe o analiză pe care reprezentanţii asociaţiei au realizat-o pentru cei peste 3.000 de refugiaţi pe care i-a asistat din aprilie anul trecut până în ianuarie.

Loredana Urzică-Mirea a spus că este un model în patru etape şi că s-au realizat sesiuni de informare cu comunităţile de refugiaţi pentru a cunoaşte măsurile de siguranţă, numerele de urgenţă.

"O a doua componentă este cea de dezvoltare a capacităţii, cum navighează un refugiat în România sistemul birocratic (...) O a treia etapă o constituie planurile individuale de siguranţă (...), a patra etapă este cea de asistenţă, în care noi veneam acolo unde identificăm potenţiale cazuri de trafic cu partea de asistenţă specializată şi aici am avut parte de consiliere juridică, de asistenţă socială, de acompaniere a potenţialelor victime şi tot felul de alte situaţii pe care a trebuit să le gestionăm", a declarat Loredana Urzică-Mirea.

Ea a menţionat că ghidul pentru educarea copiilor şi adolescenţilor din comunităţile de refugiaţi ucraineni să se protejeze de traficanţii de persoane este reprezentat de o carte de poveşti pentru aceştia şi este bazat pe trei scenarii.

Potrivit Loredanei Urzică-Mirea, cele două materiale au fost elaborate de specialiştii eLiberare.

Ea a menţionat că modelul de intervenţie a fost preluat de mai multe organizaţii din ţară.

"Avem parteneri în alte patru locaţii din ţară, în Oradea, Timişoara, Baia Mare şi Tulcea şi de asemenea, de 17 organizaţii din afara României, iar cu organizaţia din Grecia deja am început să facem implementare efectivă. Deci, este un model scalabil nu doar pentru criza refugiaţilor din Ucraina, dar pentru contexte de migraţie, în care mase mari de oameni se mută dintr-o parte într-alta, deci, vorbim inclusiv despre crize climatice, dar care prioritizează prevenirea traficului de persoane în acest context în care există foarte multe pericole", a precizat directorul executiv al Asociaţiei eLiberare.

Loredana Urzică-Mirea a menţionat că ghidul pentru educarea copiilor şi adolescenţilor a fost lansat cu susţinerea UNICEF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.