Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac al talibanilor asupra unei baze militare din Afganistan - S-au înregistrat 43 de morți după 17 ore de lupte

talibani

Un atac al talibanilor asupra unei baze militare din sudul Afganistanului s-a încheiat vineri seară după 17 ore de lupte soldate cu uciderea a 23 de membri ai forţelor de securitate şi cu 16 răniţi, plus moartea a 20 de insurgenţi care au executat atacul, transmite agenţia EFE preluată de Agerpres.

Complexul militar atacat de talibani, situat în provincia Helmand, găzduieşte o bază aeriană şi cartierul general al unui corp al armatei afgane. Dintre cei 20 de insurgenţi ucişi, opt aveau asupra lor încărcături explozive.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat atacul mai devreme în cursul zilei, printr-o declaraţie difuzată pe platforma de mesagerie Viber, el susţinând că au fost ucişi în atac 70 de soldaţi americani, această ultimă informaţie fiind infirmată apoi de purtătorul de cuvânt al forţelor americane din Afganistan, Dave Butler. Acesta a precizat că nu există victime în rândul soldaţilor americani şi că atacul asupra acelei baze militare a fost respins de forţele de securitate afgane.

Acest atac survine în timpul celei de-a cincea serii de reuniuni desfăşurate în Qatar între reprezentanţi ai SUA şi ai talibanilor pentru negocierea păcii în Afganistan. SUA şi mişcarea insurgentă şi-au suspendat temporar, joi, negocierile de pace pentru "consultări interne". Negocierile, care au debutat luni, ar urma să fie reluate sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.