Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat într-un club din Istanbul: Un cetăţean moldovean, printre victime

istanbul

Un cetăţean al Republicii Moldova se numără printre persoanele rănite în atacul terorist comis în noaptea dintre ani într-un club din Istanbul, a anunţat luni premierul republicii, Pavel Filip, informează presa de peste Prut, citată de Agerpres.

"Am fost informat de omologul meu din Turcia ca printre cei care au avut de suferit în urma atentatului terorist de la Istanbul, în noaptea de 31 decembrie, este şi un cetăţean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe şi Ministerului Sănătăţii să colaboreze cu instituţiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar şi asigurării unui tratament adecvat concetăţeanului nostru rănit în atacul terorist, dar şi a sprijinului necesar familiei acestuia', a subliniat Filip.

Vezi şi: Liderii PNL sunt gata să predea partidul. Negocieri secrete: Cui nu-i convine să plece la Tăriceanu!

Potrivit premierului, Republica Moldova condamnă acest act sângeros şi transmite condoleanţe familiilor şi autorităţilor turce. 

Dintre cele 39 de persoane ucise în atentatul terorist din clubul Reina din Istanbul, 27 erau cetăţeni străini, iar alţi 69 de oameni au fost răniţi. Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul. 

Autorul atacului este în continuare căutat de autorităţile turce în cadrul unei ample operaţiuni, acestea cerând sprijinul populaţiei pentru găsirea lui.

Vezi şi: Pleșu îi dă sfaturi lui Iohannis: 'Îi reproşez o neproductivă confuzie...'

Potrivit presei din Turcia, suspectul vorbea o turcă stricată, ar putea fi de origine kârgâză sau uzbecă, are în jur de 25 de ani şi ar putea sa facă parte din Mişcarea Islamică din Turkestanul de Est (ETIM), organizaţie teroristă afiliată organizaţiei Statul Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.