Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC armat la Istanbul. ZECI de morți și răniți/ UPDATE - VIDEO

Ultima Ora breaking news

Turcia se confruntă cu probleme chiar în noaptea de Revelion. Un atac ar fi avut loc într-un club cunoscut din Istanbul, relateaă CNN Türk. Atacatorii ar fi folosit costume de Moș Crăciun pentru a se strecura în incinta unde se organzia o petrecere de Anul Nou. Localul, situat în cartierul Ortakoy, era unul cunoscut și frecventat din Istanbul .

UPDATE5: Numărul morților a ajuns la peste 50 de persoane. A crescut și numarul răniților și se așteaptă ca bilanțul să crească. În Club erau la ora atacului peste 1500 de persoane printre care și foarte mulți turiști.

UPDATE4: Presa turcă vorbește de cel puțin 35 de morți și peste 40 de răniți. Atacatorii sunt în continuare în local

UPDATE3: Atacatorii s-ar fi baricadat in clubul care este înconjurat la această oră de forțe impresionante de poliție și forțe speciale.

UPDATE2: Agențiile internaționale de presă vorbesc de zeci de morți și răniți (numărul variază între 20 și 30 de persoane rănite și mai multe cadavre încă neidentificate).

UPDATE: S-au semnalat mai mulți morți și răniți.

Vezi și: Un alt fel de BILANȚ: 84 de ani de închisoare obținuți de procurori în 2016. Cine au fost clienții

____

Atacatorul a împuşcat un ofiţer de poliţie şi un civil înainte de a intra în clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul şi a deschide focul în clădire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relevă Reuters preluat de agerpres

Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanţele trase de un agresor deghizat în Moş Crăciun. 

AFP notează că atacul asupra emblematicului club de noapte Reina, din partea europeană a Istanbului, a survenit pe fondul mai multor atentate care au zguduit Turcia. Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc sărbătorirea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului. 

Martorii au povestit că au auzit atacatorii strigând ceva în arabă, potrivit agenţiei de presă Dogan, care precizează că între 700 şi 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului. 

Atât ştirile despre numărul atacatorilor, consideraţi de presa locală a fi între unul şi trei, dar şi primele informaţii privind circumstanţele atacului şi soarta atacatorului sunt contradictorii la acest moment.

revenim

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.