Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac contra misiunii militare a UE la Bamako

mali

Un hotel din Bamako transformat în baza misiunii Uniunii Europene care antrenează armata din Mali (EUTM Mali) a fost vizat luni seară de un atac, ai cărui autori au fost respinşi şi unul dintre ei "neutralizat", informează AFP şi Reuters. 

"Patru bărbaţi au încercat să forţeze barajul nostru trăgând", a declarat o sursă din cadrul EUTM. "Unul dintre cei patru atacatori a fost neutralizat, ceilalţi trei sunt căutaţi", a adăugat această sursă, fără a preciza dacă atacatorul neutralizat este mort. Tirurile auzite în timpul serii au încetat înainte de ora 20.00 (locală şi GMT), potrivit martorilor. 

Azalai Hotels, care gestionează Hotel Nord-Sud, a postat de asemenea pe Twitter un anunţ că atacatorii au fost respinşi şi clădirea a fost securizată.

Hotelul, rechiziţionat de misiunea de antrenament europeană, este situat în cartierul ACI 2000, în apropierea hotelului de lux Radisson Blu care a fost lovit la 20 noiembrie de un atentat jihadist ce a făcut 20 de morţi, pe lângă cei doi atacatori. 

Cartierul a fost încercuit şi trei vehicule blindate ale Misiunii ONU în ţară (Minusma) şi patru ale armatei din Mali au sosit la faţa locului. 

Atentatul contra Radisson a fost revendicat de Al Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI), în coordonare cu grupul jihadist al algerianului Mokhtar Belmokhtar, Al-Mourabitoun. 

EUTM, cu un personal de 600 de membri, reuneşte militari europeni din 25 de ţări, în prezent sub comandament german. Misiunea a fost lansată în februarie 2013, în urma operaţiunii militare la iniţiativa Franţei contra jihadiştilor care controlau nordul Mali.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.