Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac de mare amploare al ucrainenilor în Crimeea: o flotă de drone a lovit puncte strategice din peninsulă

russia-briefing.com
crimeea

Atac de mare amploare al ucrainenilor în Crimeea: o flotă de drone a zdruncinat puncte strategice din peninsulă

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri dimineaţa că a doborât 42 de drone ucrainene în Crimeea, descriind un atac de o rară amploare asupra peninsulei anexate de Moscova în 2014, relatează AFP, informează Agerpres.

"Nouă drone au fost distruse în urma impactului tirurilor deasupra teritoriului Republicii Crimeea. 33 de drone au fost neutralizate prin mijloace de război electronic şi s-au prăbuşit fără a-şi atinge ţinta", a indicat Apărarea rusă pe Telegram. Ministerul nu a furnizat nicio informaţie cu privire la eventuale pagube sau victime ca urmare a distrugerii dispozitivelor.

Guvernatorul Sevastopolului Mihail Razvojaiev a anunţat anterior că mai multe avioane au fost doborâte în largul peninsulei "în zona Capului Chersonese", situat la aproximativ 10 km de Sevastopol.

Moscova a doborât o rachetă ucraineană care viza "ţinte civile" în regiunea Kaluga precum şi "mai multe drone" în largul Crimeei, au anunţat de asemenea vineri dimineaţa autorităţile ruse.

O tentativă de atac a Kievului împotriva "unor ţinte civile de pe teritoriul Federaţiei Ruse a fost dejucat", a indicat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

"Racheta a fost detectată şi distrusă de sistemele de apărare aeriană deasupra teritoriului regiunii Kaluga" la sud-vest de capitala rusă, a adăugat sursa citată fără a furniza informaţii privind locurile vizate sau eventuale victime sau pagube.

Agenţia de presă TASS a anunţat, de asemenea, închiderea traficului aerian pe aeroporturile internaţionale Vnukovo şi Domodedovo din Moscova vineri dimineaţa, citând surse din cadrul aviaţiei.

Regiunea Kaluga se învecinează cu cea a Moscovei, care a fost vizată de mai multe ori în ultimele zile de drone ucrainene, potrivit autorităţilor ruse.

Context

Serviciul de informaţii militare al Ucrainei (GUR) au anunţat joi că a efectuat cu succes în timpul nopţii o "operaţiune specială" de debarcare în peninsula Crimeea, teritoriu ucrainean anexat ilegal de Rusia în 2014, de neatins până anul trecut de atacuri provenite din Ucraina, notează EFE, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.