Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC DUR la Congresul UDMR care a cerut AUTONOMIA: Să vă fie rușine, România este mai presus de noi toți!

Congresul UDMR de la Cluj-Napoca a reînnoit solicitarea de autonomie teritorială pentru maghiarii din România și a făcut un pas important prin decizia ca drapelul și imnul Ungariei să fie însemne oficiale pentru minoritate. La congres au fost reprezentate toate marile partide românești cu excepția notabilă a Partidului Mișcarea Populară (înființat de Traian Băsescu), care prin vocea deputatului Marius Pașcan, președintele executiv i-a desființat pe cei care au asistat ”din rațiuni politice interne” la ”solicitările inacceptabile” ale Uniunii:

Vezi și: Congresul UDMR discută un document despre autonomie: 'Transilvania va fi liberă de reţeaua aspiraţiilor centraliste'

”Am urmărit consternat cum lideri ai partidelor politice parlamentare din România, de la PSD, ALDE, PNL și USR, s-au deplasat la Cluj-Napoca pentru „a lua lumină” de la Congresul UDMR. Care mai de care s-au întrecut în a le închina udemeriștilor ode, au făcut vorbire grețos despre uniunea cu o vechime de 30 de ani, chipurile, atașată valorilor europene, despre cât de paroliști au fost printre atâtea guvernări politicienii maghiarimii și cum au (de)servit ei interesele României. Ipocrizia a stat la tribuna clujeană la loc de cinste demonstrând inechivoc trădarea consecventă în urma căreia românii au devenit în unele județe ale României străini în propria lor țară.

Nu a cutezat niciunul dintre respectivii lideri complici la trădarea cauzei noastre naționale să le-o spună de la obraz că ar fi cazul ca Ungaria să-i trimită acasă, să nu-i mai ascundă sau să-i protejeze pe politicienii udemeriști condamnați penal. Nu a îndrăznit niciun participant din rândul politicienilor români să le transmită celor din UDMR să înceteze acțiunile de subminare a României, să termine cu învrăjbirea interetnică și separatismul etnic, cu secesionismul și autonomiile lor teritoriale pe criterii etnice, cu tot. Nu a avut curajul niciun politruc român să le aducă la cunoștință udemeriștilor că exasperarea românilor abandonați și lăsați de izbeliște la cheremul segregării, al neorevizioniștilor și puterii administrative a acestor secesioniști provocatori etnic, a depășit demult orice limită rezonabilă.

Iar în timp ce ai noștri, „ca brazii”, se întreceau jenant în osanale pentru cele 30 de voturi parlamentare ale udemeriștilor, președinții consiliilor județene reprezentând Covasna, Harghita și Mureș, tocmai parafaseră la Sfântu Gheorghe, cu viceguvernatorul regiunii autonome Bolzano (Tirolul de Sud), din Italia, o declarație privind elaborarea unui acord de colaborare în spiritul autonomiei etnice. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține chiar pe site-ul UDMR, ca „noi, secuii, maghiarii din Transilvania și Ținutul Secuiesc, trebuie să avem puterea de a decide singuri în chestiunile care ne privesc”, despre români nicio vorbă, nicio preocupare, cum nici nu ar exista. Mai grav, ceea ce nu se spune public este că autonomia Tirolului de sud a fost dobândită în trecut prin acțiuni și metode extremist-teroriste.

În schimb, deși nou ambalate politic, acțiunile udemeriștilor, susținute financiar și pe toate căile posibile de către Budapesta, urmăresc înființarea în mijlocul României a unui teritoriu autonom pe criterii etnice, care reface, de fapt, defuncta Regiune Autonomă Maghiară, de tristă amintire stalinistă. Scopul final este același, de aproape trei decenii încoace, aşa cum anticipa încă de la sfârșitul anilor ꞌ90 chiar Viktor Orbán, preşedintele Fidesz, un partid radical de dreapta, ultranaționalist, respectiv „construirea unei lumi maghiare, cu toate instituţiile ei, de la grădinițe și până la autoguvernările de rigoare”, adică o enclavă etnică, un nou stat în statul român.

Să vă fie rușine tuturor, politicieni mărunți, care puneți interesele voastre mărunte și de nedemnă conjunctură politică, înaintea celor ale românilor și ale țării. România este mai presus de noi toți!”, susține Marius Pașcan într-un comunicat remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.