Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac fără menajamente la adresa liberalilor Petrache şi Athanasiu: 'PNL nu mai are timp'

Atac fără menajamente al analistului politic Cozmin Guşă la adresa liberalilor. Cozmin Guşă a analizat situaţia PNL, marile provocări cu care se confruntă partidul, dar şi care sunt soluţiile la care poate apela, la Realitatea TV.

"Prind gustul de a interveni şi de a discuta tocmai pentru că Adriana Săftoiu, pe care o preţuiesc foarte mult, a fost foarte blândă cu diagnosticul. Îmi puteţi spune dacă m-aş califica, dacă Cozmin Guşă ar putea realiza acest audit la PNL? Nu îmi propun să fac asta, e doar un exerciţiu de imaginaţie. Pot oferi această consultanţă.

Citeşte şi: Tudor Gheorghe, susţinător al lui Victor Ponta, la un pas de puşcărie

Premize: avem un PNL care a susţinut o reformă împotiva baronimii din România, prin aducerea la putere şi susţinerea lui Klaus Iohannis. Avem un PNL care nu reuşește să devină o entitate politică coerentă şi rămâne ca un summum de două jumătăţi, ca două lichide care nu se pot amesteca, apa şi uleiul şi care în acest moment în interior duc o luptă, fără şanse de succes, bicefalitatea pe care chiar tu, Adriana Săftoiu ai acuzat-o este una dintre consecinţe, cauza fiind caracterele diferite şi aspiraţiile diferite ale celor care conduc acolo.

Alina Gorghiu nu are posibilităţi de a se exprima ca un lider respectat din partea dreptei şi a PNL, având în schimb două calităţi : cunoaşte foarte bine clasa politică în România, în interstiţiile clasei politice, care nu se văd bine nici măcar la televizor şi are un capital mare de încredere pentru că a fost corectă în jocul cu Klaus Iohannis. Poziţia sa nu este una în partid, ci una de consilier politic al lui Iohannis la Cotroceni.

Pe Vasile Blaga, cunoscându-i potenţialul de organizare şi ştiinţa de a face lucrurile aşa cum trebuie să fie într-o campanie electorală, îl văd managerul campaniei de pe poziţia de secretar general.

Citeşte şi: Refugiaţii din Berlin, cazaţi în sediul fostei poliţii secrete comuniste

PNL nu mai are timp. Nu îi poate aştepta nici pe domnul Petrache şi nici pe domnul Atanasiu, care sunt foarte nervoşi şi îl înjură pe Klaus Iohannis la şedinţele de partid, bine înţeles după ce merg la Cotroceni şi îi "pupă poala popii", ca dânşii să accepte că nu mai sunt compatibili cu o viitoare mişcare politică şi liderii de la vârf să spună "Dacă ăştia rezistă, rezistăm şi noi".

Nu domnule Blaga, nu domnişoara Gorghiu, nu aşa puteţi câştiga alegerile şi v-o spun eu şi o să vă spună firmă corectă care vă face auditul, deşi mai mare semn de disperare decât să faci auditul cu o firmă externă nu există. Puteaţi merge la Konrad Adenauer Stiftung, care are aceste posibilităţi şi este aproape de dumneavoastră şi să le cereţi un audit frăţesc, în interiorul Partidului Popular European şi cu criteriile lor, care nu ies în afara politicului, pentru că nu poţi ieşi în afara politicului într-o zonă de profit financiar şi care vă puteau ajuta şi să vă spună, mai mult sau mai puţin, ce v-am spus şi eu: că aveţi nevoie de un preşedinte unic la PNL, cu alură de independent, ca domnul Blaga să rămână la organizare pentru că cunoaşte toate tufişurile din România şi doamna Gorghiu în baza expertizei şi a fidelităţii faţă de Klaus Iohannis să facă un joc corect de la Cotroceni în discuţii cu toată clasa politică.

Băsescu are dreptate, dar doreşte să îşi tragă spuza pe turta lui, în condiţiile în care oportunismul său este mai feroce decât cel pe care îl imită, Corneliu Vadim Tudor".

Citeşte şi: Mafia siciliană, scoasă din sărite de ISIS: Urmează o bătălie cum nu s-a mai văzut/ VIDEO

PNL mi se pare mult prea slab pregătit şi când am auzit poveştile cu Atanasiu şi cu Petrache care îl înjurau rău pe preşedintele Iohannis că nu i-a adus la guvenare, e destul ca să îţi dai seama că e nevoie de o schimbare. Dacă Alina Gorghiu nu i-a eliminat din partid a doua zi, de pe jumătatea sa, mai de dreapta, după ce a auzit că s-a întâmplat acest lucru, ăsta este un neajuns de lider, îmi pare rău", a mai spus Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.