Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac FURIBUND la adresa lui Dragnea şi Tăriceanu: 'Au făcut uzurpare de calitate, un abuz...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragnea Tariceanu Dragnea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, la Deva, că poziţia avută de liderii celor două Camere ale Parlamentului privind comunicatul Departamentului de Stat al SUA poate fi apreciată ca una "personală" şi "ca o uzurpare de calitate", el precizând că parlamentarii liberali se delimitează ''categoric'' de punctul de vedere exprimat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. 

Citeşte şi: Parchetul General, prima reacţie după avertismentul Departamentului de stat american: 'Pot înţelege îngrijorarea...'

"Poziţia exprimată de deputatul Dragnea şi de senatorul Tăriceanu sunt poziţiile lor personale, deci nu au calitatea să angajeze Parlamentul. Ceea ce au făcut reprezintă o uzurpare de calitate, un abuz, iar parlamentarii PNL s-au delimitat şi se vor delimita categoric de poziţia exprimată de deputatul Dragnea şi de senatorul Tăriceanu, care riscă să creeze o dispută de care România nu are nevoie cu SUA, cu administraţia americană, şi care riscă să afecteze parteneriatul strategic dintre SUA şi România", a spus Ludovic Orban. 

El a arătat că poziţia Departamentului de Stat reflectă şi punctul de vedere exprimat public de PNL încă de la apariţia Ordonanţei 13 şi apoi, în august, a propunerilor ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Citeşte şi: Procurorul general, afirmaţii NEAŞTEPTATE: 'Nu există un stat paralel, poate unii sunt paraleli cu ordinea de drept'

"Suntem îngrijoraţi şi vom încerca să ne mobilizăm pentru a respinge aceste modificări la legile justiţiei, în special punctele care riscă să afecteze independenţa puterii judecătoreşti, funcţionarea autonomă a sistemului de justiţie şi care riscă să pună stavilă luptei anticorupţie, cum ar fi înfiinţarea Direcţiei Speciale pentru Investigarea Procurorilor şi Judecătorilor, cum ar fi prevederea care lasă în aer Inspecţia Judiciară, urmând să fie dată o lege specială care nu se ştie dacă se va mai da - practic, desfiinţează Inspecţia Judiciară aşa cum este astăzi în subordinea CSM", a spus preşedintele PNL. 

Ludovic Orban a mai arătat că modificările la legile justiţiei încalcă autonomia procurorului de caz, apreciind, totodată, că răspunderea magistraţilor trebuie să fie stabilită printr-o lege specială. 

"Nu susţinem cozile de şopârlă băgate în lege, în baza ideii de răspundere a magistraţilor, care sunt extrem de periculoase. Aici, noi susţinem adoptarea unei legi speciale privind răspunderea magistraţilor, care să fie făcută, în mod evident, cu o dezbatere publică largă, cu participarea asociaţiilor profesionale ale magistraţilor şi cu participarea amplă a societăţii civile", a spus Orban.

Citeşte şi: Ministrul Muncii CONFIRMĂ: Creşterea salariului minim la 1900 de lei, pe masa şedinţei de Guvern .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.