Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC în Irak asupra unei baze cu soldați americani: ZECE rachete au lovit ținta

space.com
baza aeriana irak

Zece rachete au căzut miercuri pe o bază militară irakiană unde se află soldaţi americani, în apropiere de Bagdad, fiind cel de-al 22-lea atac împotriva unor obiective americane în Irak de la sfârşitul lunii octombrie, a anunţat comandamentul militar irakian, relatează AFP.

Acest atac asupra bazei din Taji nu s-a soldat cu victime sau daune, a precizat armata irakiană, dar în atacurile cu rachete asupra unor soldaţi, diplomaţi sau obiective ale SUA în Irak au fost ucişi deja un subcontractant american şi un soldat irakian, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Consilierul lui Mugur Isărescu desființează Legea anticămătărie: ‘Înșirând cuvinte goale ce din coadă au să sune’

Niciun atac nu a fost revendicat, dar Washingtonul consideră că facţiuni armate pro-Iran sunt responsabile de aceste atacuri. Numărul rachetelor lansate miercuri este deosebit de mare.

La două zile de la uciderea unui american într-un atac cu 30 de rachete asupra unei baze militare irakiene la Kirkuk, la sfârşitul anului 2019, armata americană a lovit cinci baze, în Irak şi în Siria, ale unei facţiuni armate pro-Iran, Brigăzile Hezbollah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.