Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac nereușit cu drone asupra unei uzine militare din Iran

nytimes.com
atac explozie fum

O explozie puternică la o uzină militară din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului, a fost cauzată de un atac "nereușit" cu dronă, a relatat duminică presa de stat iraniană, citând Ministerul Apărării, scrie The Jerusalem Post.

"Una dintre drone a fost lovită de ... apărarea antiaeriană, iar celelalte două au fost prinse în capcane de apărare și au explodat. Din fericire, acest atac nereușit nu a provocat pierderi de vieți omenești și a provocat daune minore la acoperișul atelierului", a declarat ministerul într-o declarație preluată de agenția de presă de stat IRNA.

Agențiile de știri iraniene au raportat anterior explozia puternică și au difuzat o înregistrare video care arată o străfulgerare de lumină la fabrică, despre care se spune că este o fabrică de muniții, și imagini cu vehicule de urgență și mașini de pompieri în afara fabricii.

Iranul acuză Israelul

În iulie, Iranul a declarat că a arestat o echipă de sabotaj formată din militanți kurzi care lucrau pentru Israel și care plănuiau să arunce în aer un centru "sensibil" al industriei de apărare din Isfahan.

Anunțul a fost făcut pe fondul intensificării tensiunilor cu Israelul, dușmanul de moarte, din cauza programului nuclear al Teheranului. Israelul susține că Iranul încearcă să dezvolte arme nucleare. Teheranul neagă acest lucru.

"Atacul nu a afectat instalațiile și misiunea noastră... și astfel de măsuri oarbe nu vor avea un impact asupra continuării progresului țării", se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

În ultimii ani au avut loc o serie de explozii și incendii în jurul instalațiilor militare, nucleare și industriale iraniene. Exploziile au provocat uneori îngrijorare pe fondul tensiunilor legate de programul nuclear iranian cu Israelul și Statele Unite.

Israelul amenință de mult timp cu acțiuni militare împotriva Iranului dacă discuțiile indirecte dintre Washington și Teheran nu reușesc să salveze un pact nuclear din 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.