Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac sinucigaş la o moschee din Kuweit: Cel puţin 13 morţi; Statul Islamic revendică atacul

kuweit atentat

UPDATE: Cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 202 au fost rănite vineri în atentatul antişiit revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) care a vizat o moschee din capitala emiratului Kuweit, potrivit unui nou bilanţ furnizat de Ministerul de Interne.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte opt rănite, vineri, într-un atac sinucigaş ce a vizat o moschee şiită musulmană din capitala Kuweitului, unde se aflau 2.000 de credincioşi la slujba de vineri, relatează Reuters.

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, a declarat că oamenii erau în genunchi în timpul rugăciunii atunci când a avut loc o explozie puternică. El a afirmat că atentatul a fost comis de un bărbat kamikaze.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit unei declaraţii postate pe reţele de socializare, dar care nu a putut fi verificată imediat. Autorul atacului a fost identificat drept Abu Suleiman al-Muwahed şi ţinta a fost 'un templu al opozanţilor' - un termen folosit de gruparea militantă islamistă pentru a se referi la musulmanii şiiţi.

În fotografiile şi înregistrările video făcute de martori la locul atentatului, la moscheea al-Sadiq din capitala Kuweitului, apar bărbaţi îmbrăcaţi în veşminte albe acoperite de pete de sânge.

Kuweitul, cu o populaţie de musulmani şiiţi şi suniţi, a avut o perioadă de relativă securitate şi stabilitate, în pofida situaţiei politice turbulente. Şiiţi reprezintă aproximativ 30% din populaţia ţării. Emirul Kuweitului, Emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, s-a deplasat la locul exploziei, potrivit martorilor şi fotografiilor apărute pe reţele de socializare. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.