Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC surpriză și victorie importantă pentru Statul Islamic în Irak. Lupte violente lângă Kirkuk

breaking news

Jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au obţinut controlul asupra unei artere majore din nordul Irakului după un atac surpriză asupra trupelor guvernamentale, a declarat joi un oficial din domeniul securităţii, relatează DPA. 

Militanţii au obţinut controlul asupra drumului care leagă oraşul Kirkuk, controlat de kurzi, şi oraşul Tikrit, recucerit de forţele irakiene de la Statul Islamic în aprilie, a declarat oficialul citat sub protecţia anonimatului. 

'Ciocnirile continuă între forţele irakiene şi elemente ale Daesh', a spus oficialul citat. 'Avioane irakiene bombardează poziţiile grupului din zonă', a adăugat el. 

Cel puţin 12 militanţi şi şapte soldaţi irakieni au fost ucişi, a spus sursa citată. De asemenea, locuitorii din zonă susţin că moscheile din districtul al-Alam, situat la circa 20 km de locul luptelor, le-au cerut civililor să transporte arme în anticiparea avansului jihadiştilor. 

Anul trecut, guvernul irakian a anunţat 'eliberarea' oraşului Ramadi de Statul Islamic, primul regres major al grupării SI din luna aprilie. De la pierderea Ramadi, jihadiştii SI au efectuat o serie de atacuri în mai multe părţi ale Irakului în care controlează teritorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.