Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un urs A ATACAT mai multe persoane, la o stână: Șeful DSU anunţă că o victimă ar fi în stare gravă / UPDATE

Facebook
urs ursi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că autorităţile din Suceava intervin după ce au fost sesizate că trei persoane au fost atacate de urs la o stână, una dintre victime fiind în stare gravă, anunță news.ro.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a informat, vineri, că evenimentul privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat judeţelor Suceava - Harghita - Mureş a avut loc pe raza judeţului Harghita.

El a precizat că ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâne din judeţul Harghita şi trei bărbaţi au încercat să alunge animalul.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi a fost transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată de locul atacului.

Potrivit lui Epureanu, un tânăr în vârstă de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti.

Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112.

Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.

Echipe de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti din Suceava sprijină activităţile de căutare a bărbatului de 26 de ani, iniţiate şi coordonate de autorităţile din Harghita.

ISU Suceava intervine la faţa locului cu 21 pompieri militari, cu o ambulanţă SMURD şi două autoşenilate. În sprijin vor veni şi echipaje de la ISU Iaşi şi ISU Neamţ cu camere de termoviziune.

Dosarul penal întocmit în caz este instrumentat de autorităţile judiciare din Harghita.

Incidentul s-a produs în satul Drăgoiasa, în zona Poiana Boilor, când un urs a luat o vacă de pe o păşune iar doi ciobani s-au dus cu bâtele să îl sperie, în speranţa că pot salva vaca.

Unul dintre ciobani a fost atacat de urs şi rănit, iar cel de al doilea, dat dispărut, cel mai probabil a fugit în zona împădurită.

Bărbatul atacat de urs, care prezintă răni multiple, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu plăgi la cap, torace şi membre.

Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Digi 24, că a fost informat că un urs ar fi atacat o stână din Suceava, trei persoane fiind rănite, dintre care una în stare gravă.

“Aici nu e vorba de un atac într-o zonă urbană sau populată, vorbim de stână, vorbim de zona în care de regulă se află astfel de animale. Ce s-a întâmplat acolo vom acolo când se va vorbi cu martorii, când o să se discute. Acum e doar informaţia că a fost această situaţie şi urmează să vedem ce spun echipele de urgenţă când ajung acolo”, a afirmat Arafat.

Şeful DSU a precizat că echipeje de intervenţie se îndreaptă spre locul indicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.