Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacată de români, apărată de americani - Jurnalista Digi24 care a transmis din Israel, lăudată de Ambasada SUA (FOTO)

reporter Digi 24

Ambasada SUA la București o laudă pe jurnalista Cristina Cileacu, reporter Digi24 care a transmis duminică în direct de la Tel Aviv în timpul unei alarme de atac aerian. Ținta glumelor online pentru decizia a transmite din poziție orizontală în timp ce alte persoane din jur ignorau alarma, jurnalista este considerată curajoasă de americani.

„Jurnaliștii români au dat dovadă de un curaj și o determinare remarcabile în timpul relatărilor în direct din Israel. O recunoaștere specială pentru Cristina Cileacu și Valentin Stan pentru respectarea protocoalelor de siguranță. Protejarea jurnaliștilor este o responsabilitate colectivă, deoarece aceștia susțin jurnalismul de calitate în fața dezinformării”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București.

CONTEXT

Una dintre transmisiunile live realizate de Cristina Cileacu, duminică (22 octombrie), din zona de conflict din Israel a trezit multe reacţii în social media.

Jurnalista a fost ironizată, deoarece a relatat de pe burtă, în condiţiile în care trecătorii din zonă nu păreau deranjaţi nici de sirene, nici de bombardamente.

Inclusiv Victor Ponta a criticat live-ul realizat de Cristina Cileacu: „Când am citit ştirea m-am pus pe burtă în casă pe şi m-am uitat la filmuletul de la Digi24! Credeti ca cei care se plimba liniştiţi prin spatele reporteritei sunt de la Hamas”.

DIgi24 i-a luat apărarea jurnalistei. „Drame precum cele generate de un conflict ne schimbă comportamentul. Cei care trăiesc zi de zi sub bombardamente ajung să considere alarmele ca parte din cotidian. Doar că pericolul există, e cât se poate de real, iar instrucţiunile autorităţilor sunt extrem de importante. Nerespectarea lor duce la creşterea numărului de răniţi”, se arată în comunicatul publicat pe digi24.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.