Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul împotriva Podului Crimeei ar fi fost efectuat cu drone de suprafață - Cine se află în spatele atacului

Interfax
pod crimeea

Atacul împotriva Podului Crimeei a fost efectuat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Marina Ucraineană, a informat LIGA.net pe 17 iulie, citând sursele sale din SBU, notează The Kyiv Independent.

Se pare că lovitura a fost efectuată de drone de suprafață, a scris LIGA.net.

Kievul nu și-a recunoscut oficial responsabilitatea pentru atac. Potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud, Natalia Humeniuk, presupusa lovitură ar fi putut fi o provocare rusă legată de continuarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră.

„Este tipic ca, cu o asemenea concentrare a forțelor navale în această zonă și tensiunea generală legată de extinderea „acordului de cereale”, crearea unei astfel de provocări, despre care autoritățile de ocupație din Crimeea raportează imediat și cu voce tare, este un exemplu tipic al modului în care țara agresoare rezolvă problemele”, a spus Humeniuk la televizor.

Inițiativa privind cerealele Mării Negre, care permite Ucrainei să continue să-și exporte produsele agricole, urmează să expire astăzi, pe 17 iulie. Rusia nu a confirmat încă prelungirea acordului.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații (HUR), Andrii Yusov, a declarat pentru Suspilne News că informațiile militare nu comentează evenimentele de pe pod: „Poate putem doar să citam cuvintele comandantului HUR Kyrylo Budanov că podul din Crimeea este inutil. constructie."

Yusov a mai remarcat că Rusia este probabil să se confrunte cu probleme logistice din cauza exploziilor.

„Peninsula este folosită de ruși ca un centru logistic major pentru deplasarea forțelor și echipamentelor în adâncimea pe teritoriul Ucrainei. Desigur, orice probleme logistice sunt complicații suplimentare pentru ocupanți, care creează potențiale întreruperi pentru forțele de apărare ucrainene. ", a comentat el.

Mai devreme, pe 17 iulie, oficiali instalați de ruși în Crimeea au raportat că un „eveniment de urgență” a avut loc în zona stâlpului 145 al podului din regiunea Krasnodar. Oficialii ruși locali le-au cerut locuitorilor să se abțină de la a călători peste pod.

Canalele mass-media ruse au raportat că s-au auzit două lovituri pe pod, una la 3:04 a.m. și la 3:20 a.m. Guvernatorul regiunii ruse Belgorod Vyacheslav Gladkov a susținut ulterior că un bărbat și o femeie au fost uciși și un copil a fost rănit în explozii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.